|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v grlu sluzni cep, ki ponoči moti dihanje
29.2.2008 11:37:22   
frtina
Doma imava 14 dni staro puncko. Moja tezava je naslednja:cez dan Ema lepo diha in skoraj nima zamasenga noska, ponoci pa začne med spanjem "hrkat"-kot da bi mela v grlu sluz, ki jo moti med dihanjem, noska tudi ponoči nima zamasenga prevec. Cez cel dan, pa tudi 1x ponoči ji dajem fiziolosko v noska. Je imela katera ze podobne tezave in kaj ste naredili, da je bilo dihanje čez noc boljše.

hvala
tina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: v grlu sluzni cep, ki ponoči moti dihanje
29.2.2008 11:39:27   
pajac
velikokrat... pa se je sčasoma samo umirilo.. Probaj dvignit vzglavje da lažje diha..

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu frtina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.2.2008 11:48:56   
Lunc_a
dvignjeno vzglavje,pred spanjem parne inhalacije in pred spanjem operil p

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.2.2008 12:09:27   
MAŠKA
Mislim, da 14 dni staremu otroku Operila še ne smeš dajat. Šele po 1 letu in še to po pameti, ker izsušuje sluznico.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.2.2008 12:18:39   
kristinaj
dvigni vzglavje in pod ritko jo zatlači, da ne bo lezla dol.... čisti nosek s fiziološko, kar z brizgo špricneš v noska zjutraj in zvečer, pazi, da v spalnici ni pretoplo(pozanimej se koliko je idealna temp) in presuh zrak. čez ugasnjen radiator vrži mokro brisačo ko gre mala spat.

(odgovor članu frtina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.2.2008 12:54:37   
wing
Če te prav razumem, ni problem nosek, pač pa grlo, tako da si ne mpreš z Operilom nič pomagat, pa tudi ne vem če je pametno dajat novorojenčku kakršnokoli kemijo. No, moji pupi se je tudi od rojstva pa tam do drugega meseca ali pa še dlje v grlu prav tečno prevažala sluz, kar je bilo tako očitno slišat, pa še motilo naju je med dojenjem. Prav hropela je včasih. Meni je patronažna takrat rekla, da je to od rojstva, pač sluz v grlu, to ima veliko novorojenčkov in da ni nevarno, če pa bi sluz želela v sapnik, pa otrok že ima razvit refleks, da bi jo s kašljanjem izločila.Samo dokler ni sile, pa otrok zavestno ne zna se izkašljat. Meni je ta sluz šla na jetra, samo za storit nisem mogla nič. Še zdaj (3m) se ji večkrat prevaža sluz, pa ko jo kakorkoli nadraži ali sili v grlo ali sapnik, že mala začne kašlat. Tako da, po moje se ni za sekirat. Drugo pa je, če je kaj prehlajena in ima zamašen nosek.Potem pa fiziološka pa pumpica.
Vse dobro.user posted image

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.2.2008 12:55:33   
Lunc_a
to karslišiš so šmrklji.
operil se lahko daje tudi novorojenčkomuser posted image

(odgovor članu wing)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.2.2008 13:33:40   
sanosan
Ravnokar držim v rokah Operil P 0,025 kapljice za otroke in v navodilih piše da so za otroke od 1 do 7 let. Verjetno to ne piše brez veze. Jaz sem svoji user posted image  spirala nosek s fiziološko raztopino in enkrat naredila parno inhalacijo s kamilicami, pa je pomagalo.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.2.2008 13:53:16   
Ronči
Čez dan ji čimvečkrat spiraj s fiziološko nosek. Čimbolj vlaži sobo in vzdigni vzglavje

< Sporočilo je popravil Ronči -- 29.2.2008 13:54:18 >

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.2.2008 14:03:02   
Lunc_a
verjemi operil P se daje tudi od rojstva naprej.Jih dajejo tudi v bolnicah in v porodnišnicah ,če je nujauser posted image

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.2.2008 17:32:06   
sanosan
To, da ponoči malo hrka, čez dan pa normalno diha, se verjetno ne smatra za nujno, ali pač?

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.2.2008 17:48:00   
polona5
Mi smo imeli isti problem. Ponoči se je malemu nabrala sluz nekje zadaj za nosom in to ga je oviralo pri dihanju. Tisti nos mu je kar hrščal. Potem pa se je tamali cel cajt zbujal zaradi tega nosa. Se mi je prav smilil, ker ni mogel niti normalno spat. No in sem šla v lekarno in kupila elektronski asiprator za nos od LivingLAB - v bistvu je na baterije. Ima tri nastavke, med njimi je tudi nastavek za novorojenčke. No in ko se mu je pojavil ta problem sem vzela fiziološko raztopino od Nivea in mu v vsako nosnico dala cca 0,5-1ml in nato potegnla ven s tem aspiratorjem tisto sranje (ko vlečeš ven z aspiratorjem  moraš otroku stisnt nosnici). In ti rečem, da je ven prišel cel kos sluzi pomešane s smrkljem. Sedaj je naš mali star 3,5 mesecev in se mu ponoči včasih še vedno dogaja, da se mu nabere ta sluz - ta problem vedno odlično reši ta aspirator - otrok se pa potem odlično naspi. Lp

(odgovor članu frtina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.2.2008 18:21:59   
MADMAX
Kje se pa kupi ta aspirator?
hvala

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.2.2008 18:35:12   
Lunc_a
če misliš kupiti aspirator ,potem kupi baby vac,vsi drugi proti so za en....

(odgovor članu frtina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.2.2008 18:53:04   
tinaaja
Pri moji se je slisalo kot da en stares hresci med spanjem. Jaz sem ze na ne vem kaksen bronhitis pomislila, pol pa so me razsvetlili user posted image , da je to nekaj v zvezi z nerazvitim mehkim nebom in da ni nic za narest, razen malo vlazit noska. in res je kmalu prenehalo. 

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.2.2008 19:12:21   
hokejistka
Pri moji se je slisalo kot da en stares hresci med spanjem. Jaz sem ze na ne vem kaksen bronhitis pomislila, pol pa so me razsvetlili , da je to nekaj v zvezi z nerazvitim mehkim nebom in da ni nic za narest, razen malo vlazit noska. in res je kmalu prenehalo.

Točno tako! user posted image

Naša je tudi tako hrkala prvi mesec. To ni nič hudega.  Pediatrinja je pojasnila, da gre za mehke dihalne organe ali nekaj takega. Vlaži prostor in spiraj nosek s fiziološko.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.2.2008 20:54:12   
polona5
V vsaki lekarni majo ta LivingLab aspirator, pa tudi v baby centru, samo tam je dražji - je ful praktičen in nežen do otroških noskov. Tako pa zgleda http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=173486
Lp

(odgovor članu MADMAX)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?