Encijan -> RE: Prigode marčkov in marčic 007 (10.3.2008 22:51:29)
|
IZVIRNO SPOROČILO: draja Tortica pa tudi super zgleda. Si jo sama naredila? Za kateri recept si se potem odločila? A je tudi brez soje? Mi soje namreč še en jemo, pa ful se bojim sama delat tortico za Živo, ker tudi rastlinske smetane in margarine pogosto vsebujejo mlečne beljakovine[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] . Me veseli, da ti je bila všeč naša tortica. Naredila sem jo oz. jih sama, saj je vsak dobil svojo, ker so bile pač mini tortice. Za naju s Špelo sem jih naredila brez mleka, soje, jajc... Za osnovo sem vzela tale recept, le da ruma nisem dala, pa zraven sem dala še 2dl radenske. Testo sem pekla kar v pekaču od pečice, tako da je biskvit prišel zelo tanek in sem ga potem izrezala s okroglimi modelčki različnih velikosti. Krogce sem potem navlažila s Hippovim jabolčnim sokom za otroke, jih zlepila skupaj s kremo in tortice minimalno okrasila. Za kremo sem skuhala samo puding na riževem mleku, in sicer sem vzela 2 pudinga (1 bio Alnatura vanilija in 1 navadnega vanilijevega), 4 žlice rjavega sladkorja in 1/2 litra riževega mleka, tako da je prišel kar gost puding. Nato sem ga ohladila, pred samo izdelavo torte pa sem kremo oz. puding še zmiksala. Za probo sem par dni prej skuhala 2 navadna vanilijeva pudinga, pa se mi je zdel okus preveč močan oz. "umeten". Za rožice sem uporabila barve v tubi, ki tudi ne vsebujejo MB. Ja, rastlinske smetane jaz nisem našla brez mlečnih beljakovin, zato sem jo uporabile za druge, tako da sem jo zmešala k pudingu. V puding bi po nekaterih receptih (recimo tule) lahko dala tudi penasto vmešano Vitaquell margarino in sladkor, a je nisem imela več doma, je pa to margarina rastlinskega izvora, jih je več vrst, samo je problem ker jih nimajo vedno na zalogi, vsaj pri nas ne (dobila sem jo že v Tušu in Mercatorju, v Sparu pa je recimo nisem našla). Ko sem našla tole margarino sem si po dolgem času lahko privoščila kruh z margarino in marmelado, zaenkrat sem bila najbolj zadovoljna s tisto, ki poleg sončničnega olja vsebuje tudi olivnega. Moramo pa res brati vse deklaracije, ker tudi pri nekaterih pudingih in celo pecilnih praških piše, da lahko vsebujejo mlečne beljakovine. Upam, da si dobila kako idejo za Živino tortico. Jaz sem naredila celo raziskavo glede recepta, pa recimo da je še kar uspelo. Špela je tortico še raje jedla 2. dan, na svoj RD je očitno imela malo treme. Smo se spraševali, če kapira, da je praznovanje njej na čast, pa smo skoraj ziher, da je takrat, ko sem ji prinesla tortico in smo ji skupaj zapeli Vse najboljše za te, kar dobro pokapirala, za kaj gre. Aja, za darilo je dobila tudi mali živalski vrt (lego duplo) in ga že veselo razstavlja, potem ko ga mami ali ati komaj skupaj sestavita. Ima pa res rada živali, tako v knjigah, kot te figurce, tako da jo bomo morali v kratkem odpeljati v pravi zoo. So pa tele legice res lušna zadeva, najprej se bova igrala midva z mojim, počasi pa bo prišla na vrsto še Špela. Se mi zdi, da se bo vse bolj zanimivo skupaj igrati... Grem spat, da se mi spet ne zbudi prej. Danes se mi je tako zbudila že po pol ure spanja, upam da bo zdaj malo daljša runda. LP vsem mamicam in malčkom...
|
|
|
|