krfjolca
|
Čer, punce. max, zdaj te pa res že stiska, kaj . Vse bo kul, nič bat! Bomo tako stiskale pesti zate, da še zajavkat ne boš utegnila, ko bo tako hitro mimo ;) Da še jaz malo mojega lumpa pohvalim. Ta vikend je bil ekstremno priden, razen včeraj je bil precej razdražen, ker smo bili na enem rojstnem dnevu, kjer so ful pokali baloni (so jih do konca napihnili in so kar sami od sebe pokali, vsakih 5 minut eden) in se je ful bal. Tako da smo kmalu šli. Tako da v bodoče veva, da na naših rojstnih dnevih NEMA balonov. Je pa začel šprehati na veliko. Ne morem verjet, kako hitro se uči govora! Čisto vsako besedo ponovi, pa potrudi se prav za vsako! Smo mu rekli za foro, naj reče otorinolaringolog, pa je rekel "ogologo"! Buča mala. Ogromno besed že pozna (ko ga vprašaš, kaj je to - recimo živali), seveda je kaka težja beseda še malo nerazločna, ampak se kar razume. Recimo mua (muha), bea (čebela), bula (čebula), son (slon), kawa (krava), itd. Včeraj se je nekaj matral z izgovorjavo r-ja, sva se ful smejala, ko je pogrkoval pri besedi "oru" (orel). Je pa začel že tvoriti preproste stavke - reče npr. Iš piu, iš jedu (iš je krajšano za Anže, ker ga je tako začel klicati bratranec, pa je žal ostalo pri tem), danes je rekel: "Mami, iš dol." (ko je hotel dol iz naročja). Pa preklinja ! Mu je avtomobilček padel z balkona, pa je ful jezno rekel: "Duš!" (je mene slišal, očitno ) Očitno ima po meni to. (Čeprav naj bi punčke prej začele govorit) Mami pravi, da sem jaz pri tej starosti, oz. še mesec prej, rekla: "Ea mami ada, mami ada eo." (Eva rada mami, mami rada Evo) . Malo pred drugim RD sem pa čisto razločno in z lepim r-jem rekla "markacija"! Ima mami vse črno na belem.