ne se smejat... iz česa naj otrok pije? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

crci06 -> ne se smejat... iz česa naj otrok pije? (28.2.2008 11:19:44)

Kaj je "po standardih" za 1-1,5 l starega otroka?
Iz česa pijejo v vrtcih?
Kaj je najboljkše za zobke?

iz flaške s cucljem smo šli na magični lonček,
zdaj, po nekaj mesecih uporabe,
pa ga ne  mara več.

rada bi, da otrok veliko pije,
zato mu ponujam tetrapake, iz velikih kozarcov, iz šalčk, iz kofetovih šalčk...
jaz mu držim, on pa pije. po slamici ali brez.
Vse je zakon, samo da ni njegova flaška.

Ne znam se odločit,
*ali mu še naprej "turim" magični lonček na način, da mu notri dajam najboljše sokove ali kupim drugačne barve ročajev ipd.
* ali naj mu kupim kakšen nov, drugačen lonček (na slamico?!?)
* ali pa lonček čisto pospravim in rečem "konec"?

Do tega, da mu v otroški plastični kozarček nalivam po 2 mm tekočine in da bi sam spil, nam pa še malo manjka.

Kaj predlagate?

Hvala!

TONČI. -> RE: ne se smejat... iz česa naj otrok pije? (28.2.2008 11:27:16)

Naš je pri tej starosti pil iz kozarca. Brez slamce. Kar poskus. Najprej bo mogoče mal polit, a se bo hitro naučil.

Pingvinčica -> RE: ne se smejat... iz česa naj otrok pije? (28.2.2008 11:31:32)

Naša je tudi pri tej starosti že pila iz kozarčka ali pa iz lončka z slamico (Nuby ima fajne). 

Metuljček Cekinček -> RE: ne se smejat... iz česa naj otrok pije? (28.2.2008 11:31:40)

Moj metuljček je tam do 15 mesecev pil iz magičnega lončka, potem pa iz plastičnega kozarčka, ker se je na kozarce oziroma šalčke navadil v vrtcu.

Na prehodu iz magičnega lončka na plastični kozarček je pil manj kot prej. Jaz nisem forsirala sokov in podobnih sladkih zadev samo zato, da bi več pil, ampak sem mu pijačo (vodo, cedevito) ponujala večkrat kot prej. Po enem mesecu ali dveh se je tudi količina popite tekočine povečala.

Sok običajno zahteva po kosilu (med vikendom) ali popoldanski malici (med tednom) in ga spije iz tetrapaka po slamici.

Veliko otrok pa tudi pri dveh letih ali več pije iz magičnega lončka.

2.2. -> RE: ne se smejat... iz česa naj otrok pije? (28.2.2008 11:36:03)

moja stara 13 mesecev zaenkrat pije poleg flaške tudi z slamico občasno pa iz kozarčka, ki ji ga večkrat dajemo. včasih pa tudi iz magičnega. ne vem če je pravilno da tako mešam....

Sonrisa -> RE: ne se smejat... iz česa naj otrok pije? (28.2.2008 11:41:19)

Mi smo že na začetku štartali s kozarcem. No, še prej iz navadne pol litrske flaše. (Samo za info - iz te flaše je znala piti pri treh mesecih.) Flaše s cucljem niti nismo imeli. Magični lonček smo ji sicer tudi ponudili (predvsem zaradi sprehodov), vendar ga ni marala.

Anonimen -> RE: ne se smejat... iz česa naj otrok pije? (28.2.2008 11:43:34)

Moj je takrat še iz stekleničke pil.

Pobalami -> RE: ne se smejat... iz česa naj otrok pije? (28.2.2008 12:50:19)

Pospravi lonček, če noče. Prej kot v pol leta bo čisto lepo sam znal iz kozarca pit.

Volga -> RE: ne se smejat... iz česa naj otrok pije? (28.2.2008 12:53:48)

Tisto plastenko, ki ima tak dulček na vrhu, da se pije. Taka, ki je tudi za odrasle. Čakej, grem nalimat, če najdem.

[image]http://www.radenska.si/images/ace.jpg[/image]

Vidiš, tako flaško*?

lelčy -> RE: ne se smejat... iz česa naj otrok pije? (28.2.2008 13:32:48)

naša je pri tej starosti pila iz kozarčka ali pa iz te flaške, ki jo je pokazala Volga.

Volga -> RE: ne se smejat... iz česa naj otrok pije? (28.2.2008 13:35:25)

IZVIRNO SPOROČILO: lelčy

naša je pri tej starosti pila iz kozarčka ali pa iz te flaške, ki jo je pokazala Volga.

A ne, kako je lepa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Pikca -> RE: ne se smejat... iz česa naj otrok pije? (28.2.2008 13:39:13)

ja mi kupujemo te flaške - vodo Jano - imajo tudi majhno flaško 2 deci - naš 11- mesečnik kar lepo pije iz tega

Hans -> RE: ne se smejat... iz česa naj otrok pije? (28.2.2008 18:05:54)

Naša pije iz magičnega lončka, navajamo pa se na navaden kozarček.

altati -> RE: ne se smejat... iz česa naj otrok pije? (28.2.2008 18:10:05)

Naš že ves čas pije iz navadnega kozarca.Star je toliko kot tvoj
Flaške ni imel, magičnega lončka ni potreboval.
Pije normalno, kot odrasli. Tudi kozarec drži sam in ga nagne ravno toliko, kot je potrebno.

honey -> RE: ne se smejat... iz česa naj otrok pije? (29.2.2008 8:31:02)

Normalni kozarec ali pa, če se ti zdi še malo pretežko, kozarec z ročaji (naš je imel takega od Tommya, ki ima pokrovček in se naredi magični  lonček) in moram reči, da je bil za tiste prve začetke prav super. Še zdaj rad pije iz njega. Od začetka je bilo sicer tako, da se je včasih polil, ampak je hitro ugotovil, koliko naj nagne. In to je bilo pri 1 letu. Tako da, ja, iz kozarca naj pije.

Stran: [1]