kdaj v varstvo (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


dm -> kdaj v varstvo (27.2.2008 18:54:11)

Zanima me, koliko so bili stari vaši dojenčki, ko ste jih prvič zaupale v varstvo mami ali tašči al sestri...Ali ste jih prej uvajali? Naša je stara 6m, na začetku se je pestovala pri komerkoli, sedaj pa le pri meni in očku. Taščica je zelo nestrpna, meni pa kar ni, da bi jo pustila njej varvat.




principessablu -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 18:57:07)

ciao,ne razumem takaj ti ni,se pravi da ti ona ni...jaz sem svojo pustila takoj še preden je dopolnila 1 mesec.je šla z babico in dedijem na morje,seceda nisem dojila,sedaj pri 9 mesecih gre na morje z njimi za 10 dni,imam jo pa v privat varstvu od 4 meseca dalje in uživa full...




želva -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 19:01:25)

Jaz sem jo pustila pri tašči že po 14 dneh, da sem šla v trgovino,pa z možem na pijačo.seveda sva bila hitro nazaj, da sem jo podojila.Zakaj pa ne?Če je pa do zdaj nisi nobenmu pustila, pa valda, da noče bit drugje kot pri tebi




viv_ -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 19:15:12)

IZVIRNO SPOROČILO: principessablu

ciao,ne razumem takaj ti ni,se pravi da ti ona ni...jaz sem svojo pustila takoj še preden je dopolnila 1 mesec.je šla z babico in dedijem na morje,seceda nisem dojila,sedaj pri 9 mesecih gre na morje z njimi za 10 dni,imam jo pa v privat varstvu od 4 meseca dalje in uživa full...


Oprosti, mogoče bo zvenelo malo grobo, ampak kaj hudiča ima pa en mesec star otrok it z babico in dedijem na morje? Haloooooooooooooooooooo?? Pa pri 9 mesecih za 10 dni? Pa od 4 meseca v varstvu?

Se mi porajajo vprašanja?
1. Zakaj imeti otroka, če ga je fajn samo nekam dajat?
2. Koliko imaš spoštovanja do staršev - da jim daš tako malega otroka na morje - ker to za starše ni oddih, ampak precej naporna stvar?

Pa p.s. sem zagovornica tega, da se otroke pusti starim staršem... Ampak pri 1 mesecu pa def. ne!




Eva* -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 19:15:34)

Pri nas je približno dvakrat na teden v varstvu po kakšno uro, pazi pa jo tisti ki ima čas.




benika -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 19:15:45)

Jaz tud ne vidim razloga, zakaj je ne bi pustila v varstvu pri tašči. pri 6. mesecih jo pa res lahko za par uric pomerka še kdo poleg tebe. Če ne zaradi drugega, že zaradi tega, da se mala navadi drugih ljudi, saj boš še prekmalu potrebovala varstvo. Takrat pa bo precej težko in neprijetno, če bo punčka navajena le tvoje in moževe družbe.




skuštrana -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 19:22:05)

jaz sem svojo pustila takoj še preden je dopolnila 1 mesec.je šla z babico in dedijem na morje,


1 mesec starega otroka si dala na morje z babico in dedkom? Svašta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Evo, moram se strinjati z viv [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




skuštrana -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 19:24:09)

Naša je bila prvič v varstvu pri 6 mesecih, kakšne 3 urce...prespala je pa pri babici prvič, ko je pihnila prvo svečko.




bskrle -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 19:24:28)

Se podpišem pod viv
TAKI OTORCI SO POTEM V ŠOLI OD ZAČETKA JUTRANJEGA VARSTVA DO KONCA OPB!
In jaz vem več od njih kot lastni starši!




neisha80 -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 19:24:32)

tudi jaz se strinjam z viv




N _ B -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 19:30:52)

7 mesecev za eno uro, ko sem šla h zobozdravniku.

Drugače pa ga vsak dan med tednom, če je slabo vreme in grem z avtom po starejšo hči v vrtec. To je cca 15 min, pa še to dam običajno le baby phone dol, ker spi. In to je tudi vse. Če to šteje. Imam porodniško, zato, da sem z otrokom. Še prehitro bom morala nazaj v službo.


Se 100% strinjam z viv!




Lantea -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 19:43:34)

Jaz sem jo pri moževi sestri pustila, ko je bila stara en mesec (za cca 2 uri). Potem pa vsake toliko časa ali mojim ali njegovim staršem, če sva midva kam šla, pa ni bilo primerno, da bi jo imela zraven. Prvič je pri mojih spala pri 4m, ker sva šla na eno poroko. Vem pa, kako se počutiš ob misli, da bi jo dala tašči v varstvo. Jaz jo še vendo raje dam mojim, pa čeprav vem, da jo bodo oboji imeli neznansko radi, jo čuvali itd. Kar nekaj kolegic se isto počuti...da otroka v varstvo raje svoji mami, kot pa partnerjevi.




kai1 -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 19:43:48)

Oprosti, jaz pa definitivno pri enem mesecu ne bi dala mami ali ztašči svojega otroka za na morje. Pa tudi pri 9 m ne.

MOj je bil prvič v varstvu kako urico pri 4m, da sem šla  v spar, po večji nakup.

principessablu, s čim se pa ukvarjaš, da je šel otrok pri 4 m že v privat varstvo?
Jaz grem 1m prej delat, pa me peče vest, ker gre mali v vrtec.




Anonimen -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 20:13:17)

pri manj kot 1 mescu na morje? halo??!!

jaz sicer zagovarjam da se otoka kmal začne uvajat v eno tuje varstvo ampak bolj zarad tega da ni krize pol če res rabš nekam skočit. recimo moji sta prespali čez noč pri babi pri 3 mesecih - nisem dojila. na morje z njima sta pa šli za 3 dni pol sva se pa še midva pridružla pri 1 letu.

zakaj pa si rabla dajat otroka v privat varstvo pri 4. mesecih? a nisi bla na porodniški? si kak a huda biznis vumn da si se kuj mogla vrnt v službo al pa privatnica? pol bi še razumela. sam vseeno mi je škoda zate k ne boš dožvela vsega tega časa s svojim največjim zakladom in tega časa se ne bo dal nikol več nazaj dobit!




vaney -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 20:17:03)

midva sva ga dala pri 1 mesecu za dobre 4 ure v varstvo tašči. ga ima zelo rada v varstvu. mogoče bo malo čudno, ampak jaz ga pa raje pustim tašči kot pa svoji mami, ker je bližje nam, pride skoraj vsak dan na obisk in je že zverzirana za crkljanje, previjanje, hranjenje, moja mama pa je precej več oddaljena, prihaja na obiske in ga takrat pocrklja.




principessablu -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 20:28:19)

vidim kok ste vse pametne in se spotikate vame,ja pač nimajo vsi tko lepga življenja kot ve,nism privatnica,ampak da lahko preživim in plačujem najemnino in ostele stroške,moram pač delat,da bi pa to škodilo otroku,pa vam povem da je prav nasprotno,moja je skoz med otroci in se igra u njimi,zelo socializirana-ne vidim da bi ji kaj manjkal,medtem ko jih ve tiščite samo pri sebi in ne daste nikomur,ja ni čudno da so pol vsi taki plašljivi,pa skoz bolani...ne mi zamerit,ampak brigajte se zase in obremenjujte se s svojimi problemi,kako si pobarvat lase pa kere čevlje kupit...




kaya2007 -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 20:29:15)

pri enem mesecu smo imeli varuško, da sem se jaz učila za izpite na faksu, sem bila pa doma, samo v drugi sobi. da sva šla zvečer ven (na eno poroko) in jo je imela varuška, se je zgodilo mislim da pri 4 ali 5 mesecih, pri 5. sem šla tudi na faks in jo je imela varuška.
trenutno smo na žalost brez varuške (se kdo javi? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), tašče/mame so pa bolj neuporabne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

torej, če imaš nekoga, ki mu zaupaš otroka, nikoli ni prezgodaj...na morje pri parih tednih je pa tudi jaz ne bi pustila same...




vaney -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 20:51:29)

principessablu, imaš prav, res je nepravično od nas, da te napadamo, ker res ne poznamo tvoje situacije, se opravičujem. po drugi strani pa mi glede na tvoj drugi odgovor ni jasno, da ti komaj preživiš (če sem prav razumela), tvojim staršem pa gre boljše, ne? a ne bi bilo bolj pameno, da tebi malo pomagajo s stroški (vem, da jih ni malo) in lahko ti s svojim otrokom preživiš več časa kot pa da ti garaš, da preživiš, oni pa tako majhnega otroka vozijo na morje? pa ne se jezit, samo na glas razmišljam.




nežka -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 20:51:32)

Tudi jaz bi se strinjala, da za kakšno urico, dokler so še tako majhni, ga z lahkoto daš v varstvo. Ampak za dalj časa pa... sicer pa vsak po svoje ocenjuje prilagodljivost svojega otročka a ne?




Naja30 -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 21:12:26)

Tudi sama sem zagovornica, da se otrok čim prej navadi tudi na druge ljudi, ampak na morje pri manj kot 1 mesecu je pa ne bi dala.
Prvič jo je moja mama čuvala za 1 urco pri cca 1 mesecu, ko sva šla z možem v BC po pumpico. Kasneje okoli 3m pa sva prvič šla sama ven na pijačo.
Ne vem, meni se pa le zdi, da otrok prve mesece sodi izključno h svojim staršem. Ne rečem za urco, dve, kaj več pa... no, to je moje mnenje.




BlackyMouse -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 21:17:42)

Hmmm.. Tu nekje pri 6.mesecu, za urico... Drugače pa sedaj, ko delam za preživetje, ga pazi oče.




principessablu -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 21:23:33)

ja to bi bilo super,če bi mi starši pomagali,ampak ker so škrti in prav nič ne pomagajo razen s tem da kak dan ali vikend imajo tamalo,pa še to ne delajo meni usluge,ampak da se oni dobr počutijo,drgač pa tudi oni full delajo...ma sej ni pomembno,sem že predelala to zadevo,tko pač je,lahko bi bilo boljše.lahko pa veliko slabše.važno da smo vsi živi in zdravi,ampak to mislim dobesedno...




NRMM -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 21:24:36)

Uff pri enem mesecu staršem na morje........ma ni šanse.

Prvo sem prvič dala pri 8 tednih dediju in babici,ko sem morala iti na pregled h G,druga pa še ni bila nikjer v varstvu,pa je stara že 8 mesecev.




lelčy -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 21:36:43)

prvič je bila v varstvu pri moji mami, ko je bila stara 1 mes za dve uri ker sem morala na en pregled.

se pa v popolnosti strinjam s tistim, kar je napisala Viv.




Maleal -> RE: kdaj v varstvo (27.2.2008 21:37:53)

Ta pri 1 mesecu na morje mi je čisto mimo.Tukaj se vprašam naslednje,po eni strani  praviš,da si mogla it delat,da lahko preživite,po drugi strani  pa moraš tudi varuško plačat,kar pa tudi ni poceni.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Pri tvoji zgodbi vidim,da so bolj stari starši nadomestni starši otroku.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley5.gif[/image]Verjetno si še zelo mlada,da tako gledaš na življenje in se ti zdi vse tako simpl,kot,da je otrok igrača in ko se je naveličaš jo daš dalje.
Da še odgovorim na temo,komot lahko daš otroka babici oz.dedku,saj se mora tudi drugih navadit,jaz sem ga dala pri enem mesecu,ko sva z dragim šla ajnkaufat.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>