Moja porodna izkušnja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Tina26 -> Moja porodna izkušnja (29.1.2005 15:26:59)

Kot sem vam že prejšnjič obljubila, vam sedaj napišem še svojo porodno izkušnjo.
22.01.2005 ob 10.52 je na ta svet prijokala še ena lepotička, ki je dobila ime Nika Tia. 9nebesa Vse se je začelo le nekaj ur prej ob 5.20, ko mi je začela odtekati voda. Ker popadkov takrat še ni bilo, sem šla še malo počivat in zbudit bodočega srečnega očka. Kmalu so se začeli rahli popadki z presledkom samo dveh minut, zato sem se samo hitro umila in odpravila v Ljubljansko porodnišnico.
Ko sva prispela tja, sem bila odprta že 4 centimetre, zato so me kar hitro poslali na priprave za porod. Tam so ugotovili, da sem pol ure kasneje, odprta že 6 centimetrov, zato so me samo obrili, klistirja pa nisem dobila in že smo bili na poti v porodno sobo št.6. Tam me je pričakala babica Elizabeta Bernard, ki mi je pri porodu zelo pomagala.
Po dveh urah predihavanja popadkov, se je končno približal čas iztisa. Pri samem porodu je pomagala tudi babica Lila, ki mi je pomagala tako, da se je uprla na moj trebuh. No med samim potiskanjem pa se je zgodilo, da sem babico Lilo ugriznila v roko :hudicek: in takrat sem se tudi raztrgala, tako da je bilo poleg prerezanega presredka potrebno kar konkretno notranje šivanje. No in takoj po tem je sledil najlepši dogodek v mojem življenju – dobila sem zdravo, 50 cm. veliko, 3110 g. težko deklico Niko Tio,9nebesa z obsegom glavice 33 cm., ki je po Epgarju dobila oceno 9. Ker se ni izluščila cela posteljica, so me potem pod narkozo še sčistili, nato pa sem končno lahko prvič podojila svojo hčerko. 9nebesa Možek :love: mi je ves čas pomagal s tem, da je umirjal moje dihanje in mi močil ustnice s kamilicami. Za spodbudo sem mu zelo hvaležna in mislim da brez njega ne bi zmogla.
Nato so me odpeljali na D oddelek, kjer so bile sestre (z eno izjemo) izredno prijazne, vedno pripravljene pomagati. Skratka z Lj. Porodnišnico sem bila zadovoljna, če pa bi mi omogočili še EA bi bil moj porod zares idealen.
Sedaj smo z našim angelčkom že doma in se pridno crkljamo.
L.P. Tina in Nika Tia :love: :duda:

tinka-pepa -> Moja porodna izkušnja (29.1.2005 15:46:16)

:bravo:čestitke, bodite zdravi in cartajte se veliko

nita -> Moja porodna izkušnja (29.1.2005 16:04:14)

:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Čestitke še enkrat!!!

puri -> Moja porodna izkušnja (29.1.2005 16:04:38)

Čestitke tudi od mene!!!:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::rozica::rozica::rozica:

Anonimen -> Moja porodna izkušnja (29.1.2005 16:20:23)

:rozica::rozica:Čestitke!!!:rozica::rozica:

Anonimen -> Moja porodna izkušnja (29.1.2005 18:08:08)

Čestitke :rozica:.

Mojca20 -> Moja porodna izkušnja (29.1.2005 18:27:08)

Čestitke Niki Tii in mamici:bravo::love:

india -> Moja porodna izkušnja (29.1.2005 18:32:48)

Lepo, Tina26, mi je prav všeč, da si zadovoljna s tem,kako je potekalo vse skupaj, moram ti povedati, da je tudi mene pri prvemporodu raztrgalo, pa sem potem rodila še 5x!!!
Tako, da se kar pripravi!!:)-:)-:)-
Čestitke še enkrat in lepo ropotajta z Niko Tio!!
LP, Miška:miska:

buča -> Moja porodna izkušnja (30.1.2005 9:43:51)

Ah kako lepo:bravo::bravo::bravo::((:bravo:

kimi -> Moja porodna izkušnja (30.1.2005 19:08:33)

Tina mislim, da je najhuje že mimo sedaj pa samo uživaj s svojo princesko.

Stran: [1]