TomTaylor -> RE: kontrola bolniške (16.1.2009 18:36:26)
|
Meni je razumevanje bolniškega staža včasih tako mimo. VSAK rabi vsaj 1x dnevno vsaj 15 minut svežega zraka in sprehoda. Razen če človek ni priklenjen na posteljo ali mu je izrecno odvsetovano vsakršno gibanje. Jz sem bila zaradi v 1. nosečnosti zaradi rizičnosti skoraj celo nosečnost v staležu. Prisežem, da če ne bi vsak dan šla vsaj malo ven, vsaj do trgovine, na čvek k prijateljici, v knjižnico...ma, majke mi, meni se strga. .. Itak sem depresijo fasala. Ali pa, moj je imel zlomljeno roko, zaradi česar je bil na bolniški. V trgovini pa je srečal svojega šefa....kakšno štalo mu je šef napovedal! Mislim, a zdej, ker ima prst polomljen more biti pa 24/7 doma in zaklenjen v bajto, ker pa pač s polomljenim prstom ne more opravljati dela, za katerega pač potrebuje roke...in prste... A ni to mimo? Pač gre nosečnica v bolniški stalež zaradi česarkoli že - pač ne more opravljati 4,6,ali 8 urnega specifičnega dela, a zato pa ne sme čez cesto po otroka ali na 20- minutni sprehod ali 1x tedensko v trgovino? ...tko razmišljam...
|
|
|
|