Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: prehrana po operaciji žrelnice 27.2.2008 12:46:23
|
|
|
|
Veverička
|
Jaz nisem nič komplicirala. Sicer pa ima tak najraje pire in špinačo, krompirjev golaž, zelenjavne omakice in juhe. Pa jogurte in skute je jedel. Je pa bilo kmalu bolje, tak ga moram vedno prosit, da kaj poje, ker se mu preveč dogaja. Tako, da jaz nisem opazila kakšne razlike...
|
|
|
|
RE: prehrana po operaciji žrelnice 27.2.2008 12:48:56
|
|
|
|
j6
|
Jaz sem delala na ORL kot sestra in ti lahko pvem iz prve roke. Lahko je makarone, omako pire krompir, sladoled, v glavnem lahko je vse samo mora biti zmečkano, oz ne sme biti grobo da bi dražilo rano. Ne sme kislega, ne sme gaziranih pijač,, čipsa smokijev... Tako hrano 5 do 7 dni potem pa lahko dalje normalno prehrano kot prej. A ja v primeru bolečine calpol sirup ,lekadol ,ali kar pač imaš doma. ASPIRINA NE SME.
|
|
|
|
RE: prehrana po operaciji žrelnice 27.2.2008 12:51:35
|
|
|
|
MAŠKA
|
Moja punca je bila operirana pred kakšnim mesecem. Jedla je vse (tudi riž, makarone, pire krompir, piščanje meso, hrenovko, enolončnice... razen kislega (solate, sveže sadje), sladkarij, kruhove skorje, čipsov, keksov, odsvetovali so mi tudi fižol. Je pa bila z nama v sobi že ena večja punca, prav tako operirana na žrelnici in je rekla, da že drugi dan je sploh nič več ni bolelo in da bi že lahko popolnoma vse jedla in se je prav jezila, ko je dobivala pasirano hrano.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?