mozoljčki po obrazu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

*sweety* -> mozoljčki po obrazu (27.2.2008 11:49:33)

mene pa zanima kako dolgo se je vašim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] čistila kožica na obrazu? Moja ima že 3 tedne te drobne mozolčke in me zanima kdaj bodo izginili? Se mi zdi , da pri ta prvi ni to tako dolgo trajalo.

katikasu -> RE: mozoljčki po obrazu (27.2.2008 11:51:26)

Pri nas je trajalo kar kak mesec, dva. Sicer koža ni bila ne vem kako grda. Če je bil kak hujši mozolj, sem malo namazala z bpantenom. To so svetovale sestre prijateljici v bolnici, kjer je bila 2 meseca s svojo dojenčico. Sicer pa rpavijo, da je najbolje pustiti pri miru, da se ščisti samo.

jaša2 -> RE: mozoljčki po obrazu (27.2.2008 12:01:27)

naša je imela največ mozoljčkov okrog ust, trajalo je pa ca.1 mesec. nismo z ničemer mazali, so nam rekli, da naj pustimo čist prim miru.

timika -> RE: mozoljčki po obrazu (27.2.2008 12:11:39)

Ker je bilo naše dete rojeno malo prezgodaj, je tudi trajalo kar dobra dva meseca - se je pa pri nas zadeva razširila tudi na glavico oz. lasišče. Sem šla pokazat pediatrinji in ni svetovala nič posebnega, razen, da bo sčasoma minilo.
No, jaz sem mu čisto rahlo umivala s prevretimi kamilicami, pa se mi zdi, da je kar pomagalo popraviti oz. hitreje odpraviti to nadlogo.

lp

BlackyMouse -> RE: mozoljčki po obrazu (27.2.2008 14:21:35)

Pravijo, da je to od vročine. Moj se je rodil poleti, in sem mu umivala obraz s hladno vodo in nič brisala, toliko, da se je ohladilo. Pravijo pa, da to traja do vsaj 1.leta. Moj jih nima več, je pa prav grdo zgledalo to.

palas -> RE: mozoljčki po obrazu (27.2.2008 15:43:04)

Tudi miidva se že dobra dva tedna ubadava z drobnimi mozoljčki po obrazu in lasišču.
Prav grdo zgleda. Ampak P nama je rekla, da je to čist normalno, da se koža čisti.
Večkrat na dan mu umivam obraz z vodo, danes bom pa probala z hrastovim lubjem-se, nekje zasledila da naj bi pomagalo.
Bomo vidli.
Upajmo, da mozoljčki čimprej zginejo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

katra55 -> RE: mozoljčki po obrazu (27.2.2008 18:15:31)

Zginili so po kakšnem mesecu. Nisem pa z ničemer mazala, ker se koža čisti in ni treba s kremcami pacat. Sem ji pa večkrat umila obraz s prekuhano vodo, če je zelo hudo pa pomaga hrastovo lubje.

Stran: [1]