po rota virusu.. (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

Blejka26 -> po rota virusu.. (27.2.2008 10:21:18)

mene pa zanima vse ki ste imeli stik z rotavirusom,kaj ste naredili v stanovanju..ali ste ga kaj razkužili in s čem..jaz sem zej kupila razkužilo za površine asepsol,sam ne vem točno kaj moram.če pošpricam naprimer po tleh ali jih moram pol čez 15 min pomit..

Katrin -> RE: po rota virusu.. (27.2.2008 10:32:37)

Razkužila sicer nisem imela, sem pa vse pomila (tla, kljuke, WC školjko, kopalnico, pipe, ... VSE); posteljnino, dekice, pouštčke, plišaste igrače pa vrgla v pralni stroj ...  - skoraj generalno čiščenje stanovanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Srečno!

lp, katrin

blue sky -> RE: po rota virusu.. (27.2.2008 10:40:01)

Jaz sem enako kot katrin vse razkužila z razkužilom (alkoholom), tla pa večkrat pomila z vročo vodo.

Lejči -> RE: po rota virusu.. (27.2.2008 10:41:01)

jaz sem oprala vse igrače, s katerimi se je miška takrat igrala, oprala posteljnino, po tleh sem pomila z dezinfekcijskim sredstvom (po navodilih z embalaže), temeljito sem očistila kljuke ipd....skratka imeli smo kar generalno čiščenje. sem pa sicer tudi sproti razkuževala.   

Blejka26 -> RE: po rota virusu.. (27.2.2008 10:57:28)

a z asepsolom pa ni nobena..sej to je razkužilo za talne površine..v lekarni so bili z napotki zelo skromni,na embalaži pa tud
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Felicita -> RE: po rota virusu.. (29.2.2008 8:13:10)

Blejka, asepsol je razkužilo za vse površine. Mi ga na faksu uporabljamo za razkuževanje laboratorijskih površin (predvsem delovnega pulta, včasih tudi tal). je pa to dokaj močno razkužilo, če se prov spomnim je na jodovi osnovi, tko da ga lahko nerazredčenega naneseš na tla in ti jih razkuži, popolnoma (do asepse). Potrebno ga je pa nanest na površino in potem zbrisat do suhega. Res pa je, da če imaš otroke, ki se plazijo po tleh, bi jaz tla še pobrisala, ampak ne s kakšno od 'metel' za pomivanje tal, ampak s prekuhano tetra plenico, napočeno v toplo (vročo) vodo (brez čistil). 

emaa -> RE: po rota virusu.. (29.2.2008 8:19:47)

Midva sva z razkužilom obrisala plastične igračke, ki sta jih vmes lahko imela, pa airex. 

Stran: [1]