Daleron? Lekadol? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Grascakinja -> Daleron? Lekadol? (29.1.2005 11:55:40)

Živjo punce,

vidim, da vas je tuki največ, pa prosim za pomoč.

Sem 17t noseča in viroza me je položila v boniško. Z zdravnikom sem govorila po telefonu in omenil je, da lahko vzamem izmed zdravil samo Lekadol. Ok, to sem tudi že zasledila na forumih, da ga v takih primerih lahko vzamem.

Moj dragi je potem prijazno skočil v lekarno, kjer pa so mu tetke dale Daleron + C vrečke, ker naj bi bilo to poleg Lekadola še edino primerno za nosečnice.
V navodilih za Daleron piše, da ni klinično preizkušen na naosečnicah in naj ga jemljejo le na nasvet zdravnika, čim krajši čas in čim manj.

Nimam pojma, kaj piše v navodilih za lekadol, tako da sem v dvomih, ali to lahko vzamem, ali naj ga pošljem nazaj po Lekadol???

Ima katera izkušnje s tem? Ali pa kak nasvet?

Saj ne da se mislim zdaj filat s tableti, ampak vikend je in dr. pravi, naj vzamem, če mi gre vročina čez 37.5, pa da ne bom brez zaloge...

Ja vem, čist sem zmedeno napisala, upam da vam je kaj jasno, me tko glava boli da ne vem kaj pišem...

LP Pupa

dix -> Daleron? Lekadol? (29.1.2005 11:58:49)

Ne lekadolu piše da ga nosečnice lahko jemljejo! Preverjeno. Stiraj ga nazaj in naj ga farmacevtke ne prepričujejo v obratno. Če hoče lekadol naj mu dajo lekadol in ne nekaj tretjega!

Anonimen -> Daleron? Lekadol? (29.1.2005 12:00:21)

ne poznam tega, vem le da lahko vzemem max. 3 lekadole na dan, ampak res po potrebi!
jaz sem bila sicer samo hudo prehlajena in sem si pomagala s hals bomboni..so bili super za grlo in seveda multivitamincke(sumece tablete), zdaj bo pocasi ze okei:bravo:

Bela -> Daleron? Lekadol? (29.1.2005 12:00:27)

Se strinjam z dix.

total -> Daleron? Lekadol? (29.1.2005 12:00:32)

Srinjam se z dix.

Lp

nita -> Daleron? Lekadol? (29.1.2005 12:02:07)

Verjetno že majo tetke kaj od tega, da tako ponujajo Daleron. A jim je sploh povedu, da je to za :nosecka: ?
Jaz bi ga rajš za zihr poslala nazaj po Lekadol - tega res lahko jemlješ.

L.P. Anita

:rozica::rozica::rozica: pa čimprej ozdravi.

TaRe* -> Daleron? Lekadol? (29.1.2005 12:08:28)

Hoj:rozica:
Jaz sem pa med nosečnostjo prov vprašala,če lahko jem daleron,ker mi je prej že ene parkrat pomagal,pa mi je rekla,da ne,da naj vzamem samo lekadol,pa še to,če bo res hudo:zmeden2:

Grascakinja -> Daleron? Lekadol? (29.1.2005 12:12:37)

Hvala punce za turbo odgovore.

Se mi je dozdevalo tako kot ve pravite in je že na poti v lekarno. Pravi, da je vsaj petkrat povedal, da je za nosečnico, pa so kar porivale pred njega... Pol naj pa človk farmacevtom zaupa???

Pa še lekadol bom vzela samo, če bo res kriza.

Zlate ste, lepo čvekajte, jaz grem pa počivat nazaj pod kovter.

papa

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

kimi -> Daleron? Lekadol? (29.1.2005 12:52:06)

Raje vzemi Lekadol je bolj sigurno, če ti je pa zdravnik tako rekel pa še toliko bolj

Gina -> Daleron? Lekadol? (29.1.2005 14:08:31)

Tako v daleronu kot v lekadolu je 500mg paracetamola, le drugi firmi jih izdelujeta, zato se imenujeta drugače- daleron je od krke, lekadol pa od leka. Težko boš našla kakšno zdravilo, na katerem piše, da ga lahko jemljejo nosečnice ali doječe matere. Na lekadolu piše:
Preden vzamete katerokoli zdravilo, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Nosečnice in doječe matere naj ne jemljejo lekadol tablet, razen če jim je tako svetoval zdravnik.
Paracetamol dobijo tudi dojenčki, samo da se včasih imenuje calpol, včasih lekadol sirup, ali paracetamol svečke.....- vse je na isti osnovi, na paracetamolu.
V bistvu je vseeno katerega vzameš, ker vsebujeta isto. Lep pozdrav in hitro se pozdravi:)

Blink1 -> Daleron? Lekadol? (29.1.2005 16:17:54)

Jaz sem jedla Lekadol...Pa tudi Ospen mi je doktor predpisal...čeprav na njem piše da ni za nosečnice...Zdravniki vedo kaj nam lahko dajo...je pa tudi odvisno od časa nosečnosti.

Drugače pa poskusi vase vreči čimveč vitaminov.

Veliko zdravja:sloncek:

Stran: [1]