altati -> RE: Oktobrčki 2006-4 (23.5.2008 19:58:24)
|
Aja, pa še testiranje našim malčkov na sistematskih bi pokomentirala. Pri nas hvala bogu tega ne delajo. Meni je to namreč absolutno mimo. In če bi kdo želele to izvajati na mojih otrokih bi živa 'popizdila'. Otroka bi bilo potrebno ocenjevati, če bi že to želeli, v domačem okolju, v daljšem časovnem obdobju, brez raznoraznih gledalcev, neodvisno. Kajti noben otrok ni stroj, ki je vedno pripravljen vsakemu kazati vse umetnije. Saj naši otroci niso cirkusanti, ki bi nastopali za tujce, bili zdresirani kot cirkuški levi, halo!!! To so male osebnosti, ki se razvijajo, ki imajo tako kot odrasli včasih slab, včasih dober dan. Ki se večinoma tudi bojijo tujcev in je tako tudi normalno. Mislim, da smo v veliki večini primerov starši tako razsodni, da znamo oceniti, če je razvoj naših otrok normalen. Odstopanja med njimi so pa velika in še kar nekaj let bojo. A verjemite mi, da bodo vsi tile naši otročki približno v starosti 7 let imeli približno enako razvit govor, motoriko, poznali števila do 10 itd...Ampak ne bodo pa vsi brali, pisali itd....pa bodo zato vsi normalni!!!! Kalupiranje teh malkov v neke stroge okvirje je totalno 'mimo'. No pa saj bi še lahko pisala na dolgo in na široko, a se vam itak ne da brat mojega 'nakladanja'. ampak morala sem malo pokomentirati. Pa saj me itak poznate[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Pa brez zamere. Napisano je na splošno, ne leti na nič konkretnega,
|
|
|
|