altati -> RE: Oktobrčki 2006-4 (11.4.2008 7:16:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mis Še eno vprašanje: tiste ki imate poletne otročke. Kaj pripravit od cunjic, kako jih oblačit... počutim se kot da ne bi imela že enega otroka. Ampak se mi zdi res drugače, saj je celo poletje pred nami z novorojenčkom. Sploh ne vem. Če ma kera kakšen seznam , če je imela poletnega otročka, prosim nasvet!!! Jaz imam dve poletni. Ena konec maja, druga začetku junija. In nič ni drugače, verjemi. Pač kupiš poletne cunje. Jaz sem imela nekaj, cca 3-4 tankih bombažnih hlačk, na naramnice, s podplatki. Nekaj brez podplatkov. Tanke bodije z dolgimi rokavčki.In seveda tudi bodije brez rokavčkov in s kratkimi rokavčki. Z obema sem šla pri starosti 2 meseca za več kot mesec dni na morje. Kjer sta bili pretežno v samem bodiju, če se mi je pa zdelo, da imata hladne nogice sem jima nataknila nokavičke. Za obe sem imela tudi nekaj tistih enodelnih podaljšanih bodijev (kot kratke hlačke in majčka v enem, če veš kaj mislim....). To mi je ful prav prišlo. Imela sem tudi kakšno tanko jopico in trenerkico, seveda. In seveda klobučke.V vozičku sta bili celo poletje gologlavi. Mis, dejstvo je, da je ful fletno imeti poletnega novorojenčka, ker ni nobenega hudega oblačenja.Moraš ga pa seveda umikati pred soncemTo pa tako veš....V vročini sem ven hodila pretežno zjutraj in zvečer. na morju pa sta bili na plaži, v senci, pod drevesi. Tako da, kar pogumno. Če te kaj zanima, pa kar vprašaj. Aja, bi pa še nekaj dodala. Ful rado se zgodi da mamice poletne novorojenčke čist pretirano oblačijo. V plišaste kompete, volnene cunje itd....Tega se pa le pazi. Ker se novorojenčki hitro shladijo in tudi zelo hitro pregrejejo. Jaz sem se kar na njiju ozirala in ju po zatilju kontrolirala. Če se mi je zdelo, da juhladi, sem ju raje s tanko bombažno dekico pokrila, kot zavijala v pliš, volno itd....
|
|
|
|