muki1
|
Dobro jutro. Pa je spet teden naokoli in pri tistih, ki živimo za petke je danes spet praznik . Ja, berem vas redno, ampak nekak mi zmanjka časa in volje za pisanje, potem se pa nabere. Sem mislila včeraj še malo komentirati, pa ni šlo, ker sem šla z Ivo v krpe. Včeraj je bil spet četrtek, dan za trening in pohajkovanje, pa je Iva bila taka tečka mala, da sva se z možem dogovorila, da gre on z Nežo. Sicer so bili protesti, ker mama je mama, ampak smo se vseeno potem zmenili. Neža še zmeraj vestno hodi na gimnastiko, skrbno dela vaje v svojem roza dresku in vidno opažam napredek. Ma res je posrečena, kako resno je vzela vse skupaj. Pa kake spremembe so v enem mesecu, da ne morem verjeti. Skoraj že naredi moško špago, pa v začetku, ko so ležali na boku in dvigovali nogo, je bila nogica pokrčena in jo je dvignila recimo enih 45 stopinj, zdaj ko delajo isto vajo jo drži lepo iztegnjeno in jo dvigne že skoraj do vratu. No, res je pridna. Sicer je pa najmlajša in v primerjavi z ostalimi, ki hodijo že drugo leto ni neka velegimnastičarka, ampak jaz sem tako ponosna na svojo malo telovadko. No, včeraj sta potem z atijem še malo po trgovinah pohajala, ji je kupil dvojne kavbojke in dokolenke, potem sta šla pa še na tortico . Čisto ga je vrtela okrog malega prsta. Midve z Ivo pa sva ostali doma. Je bila hecna. Ima Neža eno jaknico tako poerbano, ki jo doma nosi. No, ta jaknica je taka kičasta, z roza kockicami in se Ivi zelo dopade. Zmeraj sprašuje, če je to njena jakna, pa je potem užaljena, ko jo ima Neža oblečeno. Včeraj pa ko sva se oblačili in Neže ni bilo doma, pa je jaknica visela tam na obešalniku in si jo je izprosila, pa je bila tak vesela, da se je končno dokopala do nje. Sva šli na en lep jesenski sprehod z našo kužiko po gozdičku, nabirali sva lisičke in se tako lepo pogovarjali. Potem se je Iva utrudila in sem jo zavihtela na rame, pa sva šli proti domu. Malo sva še okrog hiše pohajali, nakar je Iva postala jokava, sva šli not, pa na kavč in sem prižgala risanko..... pa jo primem za glavo in je bila čisto vroča. Ma zakuhalo jo je v sekundi..... je bil kar naenkrat tak jok, da sem jo nosila in mi je potem v naročju zaspala. Pa celo noč je bila taka čudna, vroča, potem se je ohladila, potno čelo je imela.... ampak svečke ji nisem dala, ker se mi pa tako vročična tudi ni zdela. Pred spanjem sva merili vročino in je prišlo do 37,5 potem pa ga ni hotela več meti pod pazduho. Pa sem mislila, da je ne bom gnjavila s tem, dokler ne bo na otip čisto zakuhala. Kar pa se na srečo ni zgodilo. Upam, da je zmagala in je ne bo pokosilo. Imamo pa v načrtu jutri kostanjev piknik s prijatelji, tak da še bolj upam, da bo zdrava. Sicer pa se nam neki prehladi pa virozice vlečejo že od začetka septembra in je vedno vsaj eden pacient v hiši. Bentiš, še mačko sem včeraj gledala, da ji iz nosa teče. Remy, to je možno, da so mačke prehlajene? Grem zdaj delat tja do malice, potem pa bom čistilka. Je pisarna že čisto posvinjana, ker si je naša honorarna čistilka prst zvila pa je na bolniškem in zdaj se to že pošteno pozna. Pa frizuro imam novo. Sem si bolj všeč kot prej. Tega paža sem se že naveličala, zdaj pa imam tako mešano, malo dolge, malo kratke, tako razgibano in se mi zdi, da se bolj poda moji osebnosti, čeprav mi je danes sodelavec zabrusil, da sem nikakva . Pa Neža mi je rekla, da sem grda in naj ji sploh ne hodim blizu s to grozno frizuro, ko sem prišla zadnjič domov. Je bila čisto razočarana, ker njej so edino dolgi lasje nekaj vredni . Sem pa sebi všeč in možu, pa recimo, da je to dovolj. Ah, pa še smučarijo smo rezervirali in gremo v decembru za en teden s prijatelji v Koralpe v en tak luštkan apartma, da se mi samo smeji od veselja.