lazanja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


usa -> lazanja (27.2.2008 6:49:20)

Pozdravljene!
Ker se bom prviš spravila delati lazanjo bi vas prosila za pomoč.Tiste katere ste že delale laznjo(iz kupljenih testenin)mi, prosim povejte ali skuhate testenine ali v pekač zložite nekuhane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image].
Hvala za ogovore in lep vetroven dan.




Nenya -> RE: lazanja (27.2.2008 7:05:01)

Jaz vedno delam z Barillinimi testeninami in jih nikoli ne kuham prej . Ponavadi po receptu na škatli, mora biti dovolj tekoča omaka, nikoli še ni bilo problema.




vesel -> RE: lazanja (27.2.2008 7:17:33)

Enako delam lazanjo kot Nenya!LP




Mikica -> RE: lazanja (27.2.2008 8:00:02)

Dobijo se različne testenine, ene moraš prej skuhat, druge pa ne. Čeprav se mi zdi, da ima zdaj Žito (grande) samo take, ki se ne kuhajo (navadne in špinačne), barilline se pa tudi ne kuha.
V glavnem, jaz jih ne kuham. 




Jessy -> RE: lazanja (27.2.2008 8:08:23)

Poglej na škatlo, ker ti gor piše, če jih je potrebno skuhati ali ne. Če jih moraš kuhati, potem si pripravi širši lonec in zavri vodo, potem pa posamezne spušaš v vodo, ker drugače se ti bodo lahko tudi zlepile med seboj. Skuhaš ji nekje na pol, tam ene 3 minutke bo kar dovolj, če vrejo, potem jih pa ven pobiraš in je najbolje, če kar takoj sestavljaš lazanjo, da se ti spet ne bodo skuhane zlepile med seboj.




N _ B -> RE: lazanja (27.2.2008 8:11:57)

Jaz jih kuham 6 minut, kljub tem, da piše, da ni potrebno. Delam vedno iz Barille.




mojsoncek -> RE: lazanja (27.2.2008 8:23:38)

Jaz kupim tiste testenine za lazanjo, ki jih ni potrebno kuhati in jih ne kuham.
Ce pa bos delala iz testenin, ki jih je potrebno kuhati, jih pa prelij z mrzlo vodo, ko bodo kuhane, da se ne bodo zlepile skupaj.




Anonimen -> RE: lazanja (27.2.2008 8:27:27)

Delam po receptu, ki je na modri škatli, mislim, da so Grande testenine in jih nikoli ne kuham, lazanja pa je božanska. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




usa -> RE: lazanja (27.2.2008 9:15:55)

Hvala za odgovore.Jaz bom delala iz testenin barilla.Upam da mi rata.
lp




Anonimen -> RE: lazanja (27.2.2008 9:26:48)

Če mi dovolite bi pristavila moj recept:

torej testenine samo od Barille,ker jih ni potrebno predhodno kuhat.

Na olivnem olju popražim na drobno nasekljano čebulo,
nariban korenček,na drobno nasekljano steblo zelene(majhen košček)

Na majhne kocke narezano panceto.

na to popraženo vržem mleto meso,
začinim z poprom,soljo žlico vegete ali pa Knorr kocko.
zalijem z Pomijem in malo vode in počakam toliko časa,da tekočina povre.
Pekač namažem z margarino.
Položim prvo vrsto oblat,nato meso in lističe sira in malo bešamela,
pokrijem z naslednjo plastjo lazanj.
To ponavlajm do vrha pekača v več plateh.Na zadnjo plat lazanj pa polijem preostanek bešamela in dam v pečico.
Lazanje morajo biti po pečenju sočne in zgornji del hrustljavo zapečen.




lex -> RE: lazanja (27.2.2008 10:04:40)

od grande pridejo ful trde. najboljše so od barille




katra55 -> RE: lazanja (27.2.2008 10:13:29)

IZVIRNO SPOROČILO: N & B

Jaz jih kuham 6 minut, kljub tem, da piše, da ni potrebno. Delam vedno iz Barille.

Jaz isto.




lukec -> RE: lazanja (27.2.2008 10:26:02)

Jaz naredim enako kot neva6 le brez korenčka, ker ga moj ne mara. Namesto margarine uporabim olivno olje pa sir ponavadi kar naribam, na vrhu pa še malo parmezana. Jami!




Anonimen -> RE: lazanja (27.2.2008 10:46:17)

IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Jaz naredim enako kot neva6 le brez korenčka, ker ga moj ne mara. Namesto margarine uporabim olivno olje pa sir ponavadi kar naribam, na vrhu pa še malo parmezana. Jami!


Na drobno nariban korenček in popražen,skuhan se sploh ne opazi veš,pa tudi,če bi tamla z povečevalnim gledala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]poznam take,jih imam doma,ki hrano dajo vso pod lupo.Da pa okus masi.Italijani imajo navado od njih sem se naučila,da tui,ko delam omako iz mletega za testenine,na olivnme popražom,čebulo,korenček in zeleno,ker to da specifičen okus hrani.
Drugače si me pa spomnila,da dam tudi malo parmezana vmes,tako,da se vleče,mojim je všeč.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]veliko sira.




stellam -> RE: lazanja (27.2.2008 11:25:58)

lazanja je moja specialiteta. ni važno katero je testo,samo da je veliko tekoče omake,da se testo prepoji.bešamel pa naredim iz jajca, moke in malo mleka, ter seveda soli.pomagam si tudi z maggijevo mešanico začimb za lazanjo.in vsakič uspe!




kaya2007 -> RE: lazanja (27.2.2008 17:40:21)

Jaz jih kuham 6 minut, kljub tem, da piše, da ni potrebno. Delam vedno iz Barille.


jaz tudi, je boljše! za bešamel mi je pa najboljši recept na barillini škatli...bolognese omako pa itak narediš po svojem okusu in to je to. pa vedno vmes posipam še s parmezanom in res je, da mora biti dosti bešamela, da je bolj sočna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] peče se pa tudi ne dolgo, prav tako piše na škatli.




usa -> RE: lazanja (27.2.2008 18:14:11)

Sedaj pa sporočam,da sem jo naredila in to tako dobro da so bili vsi navdušeni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].Naredila sem eno mesno in  eno zelenjavno.Obe so bile res božanske tako,da bo sedaj velikokrat na našem jedilniku lazanja.Hvala še enkrat za vse odgovore in če ne bom še kdaj kaj vedela se bom spet obrnila na vas.
LP Usa




Janeja -> RE: lazanja (28.2.2008 13:51:01)

Usa, kako si naredila pa zelenjavno?





usa -> RE: lazanja (8.3.2008 1:11:03)

Prvo se opravičujem kajti šele sedajle sem videla da me sprašuješ za zelenjavno lezanjo.
Jaz jo naredim tako: zmrznjeno zelenjavo popražim na čebuli malenkost zalijem z vodo(7-8 žlic) dodam začimbe(vegeto, sol,poper,mleti česen, rdečo sladko papriko,zmiksane pelate malo paradižikovega koncentrata) potem jo malo dušim tako da se  zelenjava zmehča.ko je to gotovo je pa postopek isti kot pri mesni.res pa je da dam ogromno bešamela in ogromno sira pri obeh,da je lazanja zelo sočna ,kajti suhe nima noben rad.
jaz upam da sem ti vredu napisala,kajti ne pišem rada.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
lp Usa




ery -> RE: lazanja (13.3.2008 10:35:42)

Ojla,

ker še nikoli nisem delala lazanje, sem se odločila, da jo jutri naredim. me pa zanima količinkso koliko ste naredile bešamela (koliko jajc, moke..) za en navaden pekač?

Pa koliko meska in te stvari? To meni dela probleme....

Upam, d ami katera napiše cel postopek , delala jih bom od barille... hvala..

ery




ery -> RE: lazanja (13.3.2008 11:18:11)

Aha še to:
kaj je poanta v tem, da eni dajo najprej te lističe po pekaču, potem bešamel in nato meso?
Drugi pa lističe, meso in nato bešamel? al je kaka razlika?




snake -> RE: lazanja (13.3.2008 13:16:22)

jaz dam vedno na pekač bešamel ne pa margarino al maslo kot ene pišejo to je samo še bolj mastno(po moje)drugače pa vsak dela kot hoče. pa niti vegete, ne kocke ne uporabljam v mletem mesu, rajši dam kak lovorov list, malo peperončina, popra in še kako začimbo, pa obvezno domačo šalšo(paradajzevo omako doma narejeno) in je odlično in bolj zdravo!!!






puncica -> RE: lazanja (13.3.2008 14:29:21)

Jaz jo delam TAKOLE, vendar vegeto spustim, pa je čist ok, ni nobene moke al pa masla nikjer. A ja testenine pa ne skuham ampak dam surove v pečico so pa od Barile.

PS

A katera ve kje bi našla polnozrnate testenine za lazanjo?




Stran: [1]