prestavljeno:
kajsica Di, ti si pa res na začetku!!! Te še veliko stvari čaka, samo potrpljenje pa bo. Upam, da sta na GK v LJ, ker jaz ti samo za tam lahko povem!!! Mislim pa da je v MB enako, le Reš v dravljah porakticira malo drugače, pa mal ohitrejši je.
Kot prvo, ja naj gre tvoj s teboj in naj ima napotnico od svojega osebnega zdravnika zraven. Naj mu jo dajo za daljše obdobje. Če bo sreča, bo lahko kar dal spermo, če ne se bo pa potrebno naročit.
Tebe bodo pregledali, klasični pregled in vaju vprašali kako dolgo že želita zanositi itd....
Potem bodo tebe poslali na na daljne preiskave, mislim da je prvo slikanje jajčnikov in jajcevodov, mislim da se reče hcg, potem pa se boste odločali dalje. Če je s teboj vse OK, pa z njim ne sta takoj na OBMP, če ne pa boš ti dala še skozi kakšen pregled pa kakšna majnša operacija...
Pa nočem te strašiti, samo prepusti se toku in boš videla, edino kar ti želim povedati je, da prej kot nekako v enem letu ne pričakuj da se bo začelo kaj odvijati.
Obilo sreče vama želim!!!!
diana_25 [image]http://www.ringaraja.net/forum/image/gender1.gif[/image]
ne ne, ne strašiš me..
Pregled pa imam v LJ. Zaenkrat me zanima, kaj točno naredijo na prvem pregledu, kako dolgo si tam..in kako dolgo čakaš izvide....
Vem, da sem na začetku, saj, kolikor sem prebirala po forumu..se lahko zelo zavleče.....Mene je sicer g. dal prej naprej kot v enem letu zaradi Mb Chron in zelo neredne m.
kajsica Di, verjetno imaš datum in uro za pregled?!
Tisti dan ko imaš ti prvi pregled, si kar vzemi čas. Pri nekaterih G gre točno po uri, pri nekaterih pa tudi čakaš kot pri norcih.
Mislim, da se bo tvoj tudi moral tisti dan naročiti na spermiogram, pregled pri zdravniku pa par dni kasneje in takrat bodo tudi izvidi zanj.
Tebi pa na prvi dan naredijo samo klasični ginekološki pregled in ti dajo napotnice za naprej in ti povedo kam se moraš naročiti. Poglej na vse4 nadaljne preglede se naročaš prvi dan M, izvidi pa so cca teden kasneje. Ko boš opravila vse naročene preiskave, greš ponovno na razgovor k svojemu G in se dogovorite za nadaljno terapijo.
Mislim, da pa če tvoj ne bo imel dobrega spermiograma, greš ti samo na slikanje HSG, kjer ti ugotovijo tudi če je endometrioza, potem še prej tebe čaka manjši poseg. Drugače gresta takoj na ICSI - to je eden izmed postopkov izventelesne oploditve.
Upam, da sem ti kaj pomagala!
kajsica Če imaš pa Chron (popravi me če nimam prav) ti nekako potem sploh naravno ne proizvajaš celic - žal o tej bolezni nimam pojma.
Potek bo po moje neki podobnega, samo zaradi že ugotovljene neke diagnoze, se ti zna postopek pospešiti!
diana_25 [image]http://www.ringaraja.net/forum/image/gender1.gif[/image] Chron je kronično vnetje črevesja...
Če te prav razumem: se mora tudi mož naročiti, al je dovolj, da sem jaz, in on gre zraven....Če se mora..kje...
...hvala za informacije...ampak sem se čisto zgubila v tem...preveč je za enkrat...ko bom pa enkrat v tem....bo mi razumevanje verjetno lažje...
Kakšne izkušnje imaš ti glede tega...?