Težave s prebavo (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Tini75 -> Težave s prebavo (26.2.2008 11:45:52)

Zdravo,

običajno nosečnice muči zaprtje. Jaz imam pa ravno nasprotne probleme. Pogosto imam krče, včasih po več dni skupaj, blato mehko, včasih tudi drisko. Prehranjujem se zdravo, probiotični jogurti, veliko zelenjave, vlaknin. Sem pa v 27. tednu nosečnosti in me sedaj postaja vedno bolj strah, kaj pa če lahko pride do prezgodnjih popadkov (1 krat sem že rodila prehitro) in bom te bolečine pripisala pač prebavi. Upam, da me razumete, ampak spet me dva dni že muči prebava, kar naprej neki krči, včasih že zraven otrdi trebuh. Res ne vem. Na dan pa popijem 3 Magnesole in bi mogoče ti lahko bili razlog za tako porušeno prebavo. Res me zanimajo vaši nasveti in izkušnje. lp

bastian111 -> RE: Težave s prebavo (26.2.2008 11:49:02)

Mislim ,da ni nič narobe ! Svetujem pa ti obisk G. ,zaradi krčev ki jih opisuješ!Res ne bom te strašila ampak že zaradi same sebe pojdi na pregled ali vsaj pokliči tja in povej problem.SREČNO!

srki -> RE: Težave s prebavo (26.2.2008 12:28:52)

Ja, samo, kaj pa če bi omejila malo teh probiotičnih jogurtov in vlaknin ter zelenjave, saj ravno te stvari pospešujejo prebavo? Saj ne rabiš nehat uživat te stvari, samo malo jih omejiš, pa boš videla rezultate. Pa tudi kakšen košček jedilne čokolade ti ne bo škodil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Tini75 -> RE: Težave s prebavo (26.2.2008 12:58:26)

No ja, saj nisem neumna, da bi jedla samo te stvari. Poudarila pač sem, da gledam na to kaj jem. In da te potolažim, pojem tudi kak kos čokolade. Bolj so me zanimale izkušnje tistih, ki imajo morebiti podobne težave in kaj so storile glede tega.

tancho -> RE: Težave s prebavo (26.2.2008 15:01:56)

Hej! Sem ravno od G, ki mi je 'predpisala' magnesol tablete zaradi zaprtja - je rekla, da mi bo sigurno pomagalo - lahko, da so šumečke skupaj z vlakninami povzročile tvoje težave s prebavo... lp

maxi133 -> RE: Težave s prebavo (26.2.2008 19:58:55)

oj, meni je tudi ginekologinja rekla, da če imam probleme s prebavo, da mi bo magnezol definitivno pospešil prebavo. Tko da....

snezika -> RE: Težave s prebavo (26.2.2008 20:24:44)

Kakšne tablete so to - magnezol? To niso navadne šumečke kruger, ki jih lahko kupiš v Mercatorju? V kakšnih primerih jih je potrebno jemati (verjetno kadar primanjkuje magnezija, vendar kako to veste - krči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] )

lindy -> RE: Težave s prebavo (26.2.2008 20:32:36)

Pa sej lahko kupiš te navadne ja, kjer piše gor magnezij, so čist vredu!

Stran: [1]