testo za pito (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


pikecpokec -> testo za pito (26.2.2008 9:11:33)

A mogoče katera ve, če se v naših trgovinah dobi že pečeno testo za pite? Mislim tisti hrustljavi del, ki ga potem samo nadevaš s poljubnim nadevom.
Ker pečen biskvit za torte vem da se dobi, pite še pa nisem videla.

Se priporočam za odgovore. Hvala!




luka jan -> RE: testo za pito (26.2.2008 10:08:42)

Jaz še nisem vidla nikjer pripravljenega testa za pito.
Sicer pa je to tak simpl za nardit, jaz dam vse sestavine v multipraktik, potem ga kar z roko razporedim pa pekaču, pa nadev in to je to.
Imam tud en res dober in krhek recept, če rabiš ti pošljem, sam popoldan ko bom doma.




pikecpokec -> RE: testo za pito (26.2.2008 11:28:22)

Dej, prosim za recept. A kr v multipraktiku nardiš testo? Jst pa ponavadi mesim pa mesim pa mesim, pa vse se neki lepi na roke, v glavnem packarija je vse skupi. Pa še razvaljat se ne da!




urskas -> RE: testo za pito (26.2.2008 14:02:46)

jest ga vedno naredim doma in zmeraj rata....

350 g moke
200 g margarine ali masla
100 g sladkorja + vrečka vanilija
1 jajce

Najprej daš moko na kupček dodaš sladkor in malo premešaš s prsti, narediš jamico, vanjo narežeš margarino (na majhne koščke). V začetku gnetenja dobro zmečkaš margarino med moko nato dodaš jajce takrat se malo lepi po prstih. nato postopoma vmešaš vso moko in nakoncu rata lepo gladko testo (ne smeš ga predolgo gnesti, da se margarina ne segreje preveč).

Počiva naj približno eno uro v hladilniku.




luka jan -> RE: testo za pito (26.2.2008 22:40:26)

Takole:
250 g moke
80 g sladkorja
100 g margarine
1 jajce
1 vanilij sladkor
polovico pecilnega

Jaz vse skupaj zmečem v multipraktik, mesim al miksam tak dolgo da rata kepa, včasih dam čist mal vode zraven če se mi zdi presuho, nato pa vzamem ven in naredim pito.
Simpl, da bolj ne more bit.
Jaz to nikol ne valjam, kar s prsti oblikujem v pekaču, za na vrhu pa naredim kot ene svaljke ki jih nato sploščatim in položim na vrh. Se pa da to tud fajn valjat.




Stran: [1]