aptimil comfortojla.ima (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


łiłi -> aptimil comfortojla.ima (25.2.2008 22:32:53)

ojla.imam eno vprasanje,mogoce bo zvenelo malo butasto,ampak kaj cmo prvic mamica pa me vse zanima ker nimam dosti iskusenj.nasa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bo jutri napovnila 1 mesec,hranila sem ga z aptimil 1 in je imel ful krce pa se kakat ni mogu.zdej sem presaltala na aptimil comfort pa me zanima ali mu to lahko dajem vsak obrok.en dan ni sploh kakal,mev je krce in ful se je napenjal.po aptimil comfortu pa je napovnil celo plenicko.obcasno ga mal zvije ampak kaka pa se kr enkrat na dan in to pokaka ogromno.pa se to vcasih mi ful poje(100ml),vcasih pa le (60 ml).koliko priblizno pojejo en mesec stari dojencki.moj vcasih bi samo jedu,najbl sovrazi ko mi zaspi pa poje cisto malo.hvalezna bom ce mi bote povedale svoje iskusnje




Anonimen -> RE: aptimil comfortojla.ima (26.2.2008 7:17:29)

Ja, seveda mu lahko daješ skozi Aptamil Comfort, če se ti zdi, da mu paše. Tudi mojega otroka je Aptamil zaprl, tako da sme mu jaz potem skozi dajala mešanico Aptamil - Aptamil Comfort (zmešano skupaj v enem obroku), lahko pa vsekakor daješ tudi samo Aptamil Comfort.
Koliko je pojedele pri enem m esecu? Po moje kakšnih 110 na en obrok, ampak je imel obroke na kakšne 4 - 6 ur.




žarnica -> RE: aptimil comfortojla.ima (26.2.2008 11:20:25)

POmoje da lahko dajaš ves čas comfort. JAz dam hčerki nekaj obrokov comforta,nekaj aptamila. Včasih sem mešala pol pol na obrok,pa ni bilo učinka. ZDaj pa je en obrok comfort,naslednji aptamil,spet comfort,... kaka pa na 2-3 dni.

Pri enem mesecu je pa pojedla kakih 90 ml. Sedaj pri 6. poje 120 ml.




Sunny Morning -> RE: aptimil comfortojla.ima (26.2.2008 11:47:46)

Jaz naši mešam Apramil 1 in Aptamil AR, ker je malo polivala. Kakamo vsak dan vsaj enkrat, včasih tudi večkrat.
Kar se pa količine hrane tiče mislim, pa ni recepta. Na škatli od Aptamila piše, da bi morala 5x na dan pojest po 170 ml. Ni šanse, da naša toliko pomalca v enem obroku, zato mi jemo 10-12x na dan, da pojemo isto količino. Včasih poje 140 ml, včasih pa samo 30 ml. Mogoče bi bilo fajn, če bi si zapisovala kdaj je jedel in koliko je pojedel. Jaz imam že od samega začetka zvezek in vpisujem, se mi zdi, da veliko bolje sledim in si lahko na kakšno vprašanje odgovorim tudi z zvezkom.




Anonimen -> RE: aptimil comfortojla.ima (26.2.2008 11:54:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Sunny Morning
Mogoče bi bilo fajn, če bi si zapisovala kdaj je jedel in koliko je pojedel. Jaz imam že od samega začetka zvezek in vpisujem, se mi zdi, da veliko bolje sledim in si lahko na kakšno vprašanje odgovorim tudi z zvezkom.


Ja, jaz sem tzdi to nekaj časa delala po nasvetu patronažne, ker se ji je zdelo, da ima otrok bolj malo obrokov, ko je toliko spal. No, ampak ko smo na koncu sešteli, koliko poje v 24 urah, je bilo čisto dovolj. Se pa res več ne spomnim, koliko naj bi to bilo v številkah.
Saj najbrž imaš kakšno številko od patronaćne, pa jo pokliči. Sicer pa, če  ste že bili na posvetovalnici in je bilo vse O.K., potem po moje niti tega ni treba.




Sunny Morning -> RE: aptimil comfortojla.ima (26.2.2008 12:17:05)

Splišni saj ne moremo delat vsi po istem kopitu, ker so si [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]tako različni in tole zapisovanje je res pametna stvar.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Lahko vsaka mamica hranjenje prilagodi svojemu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].
Meni se zdi, da je najbolj pomembno in edino vodilo, da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]napreduje, pa če je to samo 200 g na mesec. Saj bo v primeru, da je lačen itak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Narobe se mi zdi, ko so nekatere mamice vse obupane, ker njihov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]ne poje toliko kot sosedov.




Anonimen -> RE: aptimil comfortojla.ima (26.2.2008 22:03:31)

Sunny Morning, s telim zadnjim pa res ne vem, kaj si hotela povedati.




Stran: [1]