prvi zobki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Nacka -> prvi zobki (25.2.2008 19:06:06)

ojla,
ker imam prvega otroka, še nimam izkušenj s prvimi zobki. Našemu malčku pri skoraj 6.-em mesecu prvi že malo kuka ven. Otipam samo špičko zobka, drugače se pa še ne vidi dobro. Zanima me, kakšne izkušnje imate z zobki. Koliko časa traja, da otročka neha boleti po tistem, ko zob pokuka ven? Naš je namreč zelo tečen; ponoči joka, čez dan pa mu nič ni všeč. Ne vem, ali je lačen, ali ga boli, skratka pojma nimam kaj hoče? Čez koliko časa lahko pričakujemo tudi ostale zobke?  




Lunc_a -> RE: prvi zobki (25.2.2008 19:14:14)

maži mu z calgelom,da omehča dlesen in pomaga zobku da pride ven .pred spanjem mu daj calpol ali daleon,če ga fajn boli.Je zelo odvisno in o tem ne moreš govorit kdaj bo prišel cel ven niti kdaj bodo ostali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Pinkyca -> RE: prvi zobki (25.2.2008 19:24:45)

Pri 5,5M dobili prvega, nato so si sledili na 14 dni še ostali, sedaj pri 7ih M imamo že dve dvojki ... ko je najhuje - tik preden poči zobek ven - mažemo z gelom in dajemo hladne krhlje jabolke. Takoj ko zobek pokuka ven neha bit siten in jokav. Če joka še napej in se slini in tlači rokice notri pomeni, da rine ven še kakšen drug zobek.
Srečno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




jaša2 -> RE: prvi zobki (25.2.2008 21:47:36)

našaje bla sitna oz. malo herava še par dni po tem, ko smo našlatali zarezico. je pa blo to pred slabim mescem (stari smo 9m) in je še vedno čist majhen. kakega drugega še pa vedno ni spregled.
maži mu dlesni s calgelom, ja, čeprav pri nas ni ekstra pomagal, kr ga je že pol polizala z mojga prsta. pa calpol smo ji vedno dali pred spanjem.
odvisno je vseotroka. ful različno dobivajo zobke. 




anju -> RE: prvi zobki (26.2.2008 7:44:37)

IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

maži mu z calgelom,da omehča dlesen in pomaga zobku da pride ven


calgel ne mehča dlesni. samo mrtvi jo. zato ga je smiselno dajat, ko zobek rine ven in je bolečina najhujša. se mi zdi, da v navodilih piše, da se lahko namaže 6x na dan, najkrajši presledek pa naj bi bil vsaj 20 min. poskusi ga, boš najbolje vedela kako deluje pri otroku.
sicer pa kot so ostale napisale: zobki izraščajo pri različnih otrocih zelo različno. ko enkrat pokuka ven, naj bi zob rabil 2-3 tedne, da do konca izraste.




Lantea -> RE: prvi zobki (26.2.2008 9:01:37)

Naša je prva dva zobka dobila v enem dnevu, pa je hvala bogu ni nič matralo. Par dni prej je bila za spoznanje mal bolj jokava, ampak še pomislila nisva, da bi lahk bili zobki. Dobila ju je sredi novembra, zdaj pa je stara 9m, pa do zdaj še ni bilo drugih.




andie -> RE: prvi zobki (26.2.2008 9:16:46)

Evo men marsikaj ni jasn glede teh zobkov.
Moja je stara 10,5 mes in se čoha po dlesnih od 4 mesca.
Dvakrat v tem času se je vidl, da jo matrajo zobki in sm skos čakala, kdaj bojo pogledl ven.
Tam pri 8 mes sta pogledli ven špički od prvih spodnjih zobov, od takrat naprej pa nč novega.
Tak da zdaj praktično še vedn nima zobov, tista dva robeka od spodnjih dveh sta pa skos ista, glih tok, da se jih čuti...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]