Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: cepljenje otroka - vpis v vrtec? 25.2.2008 13:21:17
|
|
|
|
LIDJOČKA
|
Ne, ni potrebno, da je otrok že do konca cepljen, ali sploh cepljen.
< Sporočilo je popravil LIDJOČKA -- 25.2.2008 13:22:04 >
|
|
|
|
RE: cepljenje otroka - vpis v vrtec? 25.2.2008 13:24:16
|
|
|
|
Naja30
|
Baje ni več cepljenje obvezno.
|
|
|
|
RE: cepljenje otroka - vpis v vrtec? 25.2.2008 13:32:52
|
|
|
|
sreča212
|
Ja, to sem tudi jaz slišala, pa me je kar malo strah, ker nihče ni čisto 100% ali je res ali ne. Ne vem na koga naj se obrnem da izvem ali ima vrtec pravico nas odkloniti.
|
|
|
|
RE: cepljenje otroka - vpis v vrtec? 25.2.2008 13:53:19
|
|
|
|
frutka_
|
Na pregledu za vpis mu vzamejo blato, to pregledajo. Pa splošni pregled. Potem dobiš potrdilo. Mi2 sva imela cepljenje prej. Zdr. potrdilo ni imelo s cepljenjem nič za opravit. Zakaj pa ga ne želita cepiti? Oprosti, ker sprašujem ampak mojega grem cepit za klope pa me zanima zakaj sta se tako odločila. Hvala!
|
|
|
|
RE: cepljenje otroka - vpis v vrtec? 25.2.2008 14:07:28
|
|
|
|
sreča212
|
pri enem letu sva odklonila cepljenje proti ošpicam, mumpsu in rdečkam (MMR) zaradi nevarnosti ki privedejo do avtizma
|
|
|
|
RE: cepljenje otroka - vpis v vrtec? 25.2.2008 15:11:29
|
|
|
|
jerikou
|
Kje pa ste slišale, da je cepljenje neobvezno?Ima ktera kej več informacij?
|
|
|
|
RE: cepljenje otroka - vpis v vrtec? 25.2.2008 17:44:38
|
|
|
|
frutka_
|
Torej ni cepljen(a) proti nalezljivim otroškim boleznim? Pri dečku naj ne bi bilo cepljenje toliko problem, pri deklicah pa znajo rdečke biti kar težava? In kako natančno vpliva to na otroka? Joj, zdaj sem prav prestrašena...
|
|
|
|
RE: cepljenje otroka - vpis v vrtec? 25.2.2008 18:29:09
|
|
|
|
nuala
|
No, pri nas moraš definitivno prinesti potrdilo, da je otrok cepljen po programu, če ga hočeš vpisati v vrtec ali šolo. In prav je tako.
|
|
RE: cepljenje otroka - vpis v vrtec? 25.2.2008 19:35:53
|
|
|
|
lelaval
|
Kolikor je meni znano, pred vstopom v vrtec mora bit otrok cepljen. Vsaj tako je bilo 3 leta nazaj, ko sem z najmlajšo bila v posvetovalnici, pa je ena romkinja želela zdravniško potrdilo za vpis v vrtec in naj je še tako gnjavila, je vedno dobila odgovor, da če otrok ni cepljen, ne more dobit tega potrdila. Pa me popravite, če je sedaj kaj drugače.
|
|
RE: cepljenje otroka - vpis v vrtec? 25.2.2008 23:36:30
|
|
|
|
Veverička
|
Tudi mi2 razmišljava o cepljenju proti klopnemu meningitisu pa me zanima, če si kje našla kaj informacij o tem, kako cepljenje vpliva na take malčke? Je čisto brez kakšnih reakcij ali so možne? Bom vesela kakšne informacije oz. linka! Hvala
|
|
|
|
RE: cepljenje otroka - vpis v vrtec? 25.2.2008 23:39:30
|
|
|
|
rija
|
meni ga niso hoteli vzeti v vrtec brez zdravniškega spričevala, tega pa P ni hotela izdati, dokler ni bil še tisto zadnje cepljen sva bila drugi dan na uvajanju brez spričevala, pa so naju dobesedno napodili iz vrtca...
|
|
RE: cepljenje otroka - vpis v vrtec? 25.2.2008 23:45:56
|
|
|
|
N _ B
|
IZVIRNO SPOROČILO: Veverička Tudi mi2 razmišljava o cepljenju proti klopnemu meningitisu pa me zanima, če si kje našla kaj informacij o tem, kako cepljenje vpliva na take malčke? Je čisto brez kakšnih reakcij ali so možne? Bom vesela kakšne informacije oz. linka! Hvala Mi smo našo cepili lani. Stara je bila 4 leta in ni imela popolnoma nobene reakcije. Še bala se ni. Je rekla, da je to tako, kot bi te čebela pičila. Letos maja dobi 3. osvežitveno dozo in je potem 5 let mir.
|
|
|
|
RE: cepljenje otroka - vpis v vrtec? 25.2.2008 23:47:25
|
|
|
|
N _ B
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija meni ga niso hoteli vzeti v vrtec brez zdravniškega spričevala, tega pa P ni hotela izdati, dokler ni bil še tisto zadnje cepljen Pri nas ti vrtec pošlje poseben obrazec, ki ga izpolni pediater. Vključuje ceplenja in morebitne alergije in kronične bolezni o katerih mora biti vzgojiteljica otroka seznanjena. Brez tega ne gre.
|
|
|
|
RE: cepljenje otroka - vpis v vrtec? 26.2.2008 9:28:55
|
|
|
|
LoCa
|
cepljenje JE obvezno, tko da kr povejte unim glasovom k vam namigujejo, da ni . lahko greste v Ur.l. tudi brskat, če raje zaupate govoricam - program imunoprofilakse. in če ti cepljenje odkloniš, te sicer noben ne bo vrgu v zapor, boste pa imeli za vratom inšpekcijo. da otrok ni cepljen, mora to odobrit komisija za cepljenje, in samo zato, ker je nekdo nekje prebral, da je povezava z avtizmom, ne boste odrešeni. sreča122, tolko da veš, da če vas zdravnik ni prijavil, je kršil zakon. vi pa tudi.
|
|
|
|
RE: cepljenje otroka - vpis v vrtec? 26.2.2008 11:02:07
|
|
|
|
LoCa
|
aja, veste kaj me zanima, ve k ste mame večinoma...če dvome o cepljenju povezujete z varnostjo cepiva, al še s čim drugim (recimo da dvomite, če je določeno št odmerkov sploh potrebno). al vam je to eno in isto? rabim za neki k delam, pa bi bla hvaležna če mi kdo pove, kako to kot mame dojemaste :)
|
|
|
|
RE: cepljenje otroka - vpis v vrtec? 26.2.2008 13:57:10
|
|
|
|
Naja30
|
IZVIRNO SPOROČILO: LoCa cepljenje JE obvezno, tko da kr povejte unim glasovom k vam namigujejo, da ni . lahko greste v Ur.l. tudi brskat, če raje zaupate govoricam - program imunoprofilakse. in če ti cepljenje odkloniš, te sicer noben ne bo vrgu v zapor, boste pa imeli za vratom inšpekcijo. da otrok ni cepljen, mora to odobrit komisija za cepljenje, in samo zato, ker je nekdo nekje prebral, da je povezava z avtizmom, ne boste odrešeni. sreča122, tolko da veš, da če vas zdravnik ni prijavil, je kršil zakon. vi pa tudi. No no, ne se razburjat. Take govorice jaz na rr preberem. Vem, da se je nekaj časa veliko govorilo o tem in na koncu, da kao ni več obvezno. Sploh pa moja je bila cepljena, nisem niti razmišljala, da je ne bi dala.
|
|
|
|
RE: cepljenje otroka - vpis v vrtec? 26.2.2008 14:09:19
|
|
|
|
LoCa
|
oh, sej se ne, meni je samo smešno, kake govorice vse krožijo po svetu
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.