corel draw (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Tehnika

Sporočilo

nagica -> corel draw (25.2.2008 13:08:15)

Jaz pa iščem nekoga, ki se spozna na spreminjanje obstoječih fotografij v corelu. Rada bi namreč na različne načine pobarvala našo hišo, ker iščem dobre variante za fasado. Sicer imam ob sebi knjigo, ampak to je 3oo strani, da jih naštudiram rabim en mesec, pa še to bo??? Ali mi kdo lahko svetuje po korakih??!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Nixxon -> RE: corel draw (26.2.2008 10:48:45)

Ni tako enostavno, vsaj če rabiš realen izgled. Poleg tega ti Corel Draw pri tem ne bo pomagal ker je to vektorski program, ti rabiš rastrskega, npr. Corel Photo paint ali, še raje, Adobe Photoshop.

V kaki barvi je bajta na slikah? Bela ali še v zidakih? Če je bela je najlažje.

Drugače pa, recimo v Photoshopu, povedano na hitro:
- odpreš fajl
- dupliciraš na nov layer
- z enim od orodij za izrezovanje na novem layerju obkrožiš del hiše, za katerega želiš da bi spreminjala barvo, torej v tvojem primeru za fasado.
- iz novega layerja brišeš vse kar ni fasada, torej okolico, streho, okna, vrata, katerekoli druge moteče elemente na sliki
- sedaj lahko bodisi spreminjaš "hue", razne kontraste, ali pa, najlažje, greš v Blending options in daš Color overlay, naštimaš različne barve in ustrezno spremeniš transparenco.

To je tako na hitro, možno da ti iz tega napisanega ni nič jasno. Lahko meni pošlješ kako sliko in če bom imel čas, ti kako obdelam.

Stran: [1]