Natyy -> RE: Obdržati težo (26.2.2008 8:39:25)
|
Skoraj gotovo je, da v tem trenutku nisem prava oseba, kajti s svojimi veliko preveč odvečnimi kg bijem težak boj. Vem preveč sem se zapustla in rezultat je krepko viden. Je pa bilo ves čas pri meni nekako tako. Kar sem se zavedala sebe sem se borila s svojimi kg. V najstniških letih uspešno. Tudi po prvem porodu sem kar hitro imela ponovno 48 kg. Po drugem porodu sem dolgo držala 50 - 54 kg. Zadovoljna sem bila s seboj, sem pa za svojo podobo (beri vzdrževanje telesne teže) porabila veliko časa. Poleg vsakodnevnih stvari, tekanja za malčkoma sem še kolesarila, tekla in se spravila celo na rolarje. Zatem so prišli zame težki časi, namesto, da bi se s težavami spoprijela, se borila sem se vse bolj zatekala k hrani. Vmes sem večkrat poizkušala nekaj sala, ki sem ga s tem pridobila spravit s sebe. In vedno znova sem izgubljene kg dobila nazaj. Nato sem pričela delat na sebi. Prišla sem do ugotovitve, da le srečen človek lahko spremeni potek dogajanja. Sedaj sem močnejša, srečnejša, nase in na probleme gledam z drugačnega vidika in prvič čutim, da mi bo po dolgem času uspelo. Vem, da je potrebno spremeniti celostno podobo svojega življenja, mišljenja, razmišljanja, pri vsem tem pa je zelo priporočljiva podpora najblijžjih. Ko pridem do željene teže jo bom morala vzrževati. To pa pomeni, da bom še vedno morala pazit kaj pojem, predvsem pa se veliko gibat. To naj bi bila cena vseh nas, ki se večno borimo proti prekomerni telesni teži. Vendar je lažje kontrolirat težo na 2 ali 4 kg, kot pa potem, ko jih je preveč 10, 20 ali celo 30.
|
|
|
|