Bela -> Figaro (28.1.2005 18:50:25)
|
nekaj sem dobila;) POSTOPEK 30 dkg balkan piškotov pet plasti oblatov 15 dkg mletih orehov 25 dag margarine 2 dcl vode 30 dkg sladkorja malo ruma 4 žlice kakava 2 vanilina sladkorja PRELIV: 10 dag jedilne čokolade 10 dag margarine 2 dcl vode zavreš in dodaš margarino,da se stopi,na koncu pa še sladkor in vanilina sladkorja. V to zmes dodaš še zmlete balkan piškote,orehe,kakav in rum. S to kremo namažeš vsak oblat posebej,razen zadnjega. Na zadnji oblat daš preliv (čokolada stopljena v margarini) in pustiš,da se preliv strdi. Najbolje pa je, da cel figaro postavite v hladilnik, da se vse plasti lepo sprimejo med seboj. Drugi recept: 2 dcl mleka, 40 dag sladkorja, 30 dag mletih piškotov, 10 dag mletih orehov, 10 dag nasekljanih rozin, 2 žlici kakava, 2 žlici ruma, 20 dag margarine, 2 oblatne, čokolada za premaz. V posodo daj mleko in sladkor, ko zavre dodaj margarino. Ko se margarina stopi dodaj piškote, orehe in rozine, kakav in rum. Vse skupaj dobro zmešaj. Na dno daj eno oblatno, nadev in na vrhu drugo oblatno. Oteži in pusti čez noč. Po vrhu naredi čokoladni premaz. Reži na rezine 2 x 10 cm. Upam da je to kar si iskala,pa dobr tek:)-
|
|
|
|