Figaro (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


Natas@ -> Figaro (28.1.2005 18:10:36)

Pozdravljene,
če ima katera recpt za figaro bi jo zelo lepo prosila, če mi ga napiše.
Hvala in lp




Blink1 -> Figaro (28.1.2005 18:13:02)

hmmm...jaz ga imam ziher nekje...ne vem, če na tem računalniku...bom pogledala




Blink1 -> Figaro (28.1.2005 18:15:05)

Ni ga na tem...:grrr: Če ne boš dobila, ti ga pošljem ko pridem domov...




Bela -> Figaro (28.1.2005 18:50:25)

nekaj sem dobila;)


POSTOPEK

30 dkg balkan piškotov
pet plasti oblatov
15 dkg mletih orehov
25 dag margarine
2 dcl vode
30 dkg sladkorja
malo ruma
4 žlice kakava
2 vanilina sladkorja

PRELIV:
10 dag jedilne čokolade
10 dag margarine

2 dcl vode zavreš in dodaš margarino,da se stopi,na koncu pa še sladkor in vanilina sladkorja. V to zmes dodaš še zmlete balkan piškote,orehe,kakav in rum. S to kremo namažeš vsak oblat posebej,razen zadnjega. Na zadnji oblat daš preliv (čokolada stopljena v margarini) in pustiš,da se preliv strdi. Najbolje pa je, da cel figaro postavite v hladilnik, da se vse plasti lepo sprimejo med seboj.


Drugi recept:

2 dcl mleka, 40 dag sladkorja, 30 dag mletih piškotov, 10 dag mletih orehov, 10 dag nasekljanih rozin, 2 žlici kakava, 2 žlici ruma, 20 dag margarine, 2 oblatne, čokolada za premaz.

V posodo daj mleko in sladkor, ko zavre dodaj margarino. Ko se margarina stopi dodaj piškote, orehe in rozine, kakav in rum. Vse skupaj dobro zmešaj.

Na dno daj eno oblatno, nadev in na vrhu drugo oblatno. Oteži in pusti čez noč. Po vrhu naredi čokoladni premaz. Reži na rezine 2 x 10 cm.


Upam da je to kar si iskala,pa dobr tek:)-




Natas@ -> Figaro (28.1.2005 19:37:32)

Hvala




india -> Figaro (28.1.2005 19:48:57)

Recept na recepte prosim!!!!!!!!!!:bravo::bravo::bravo::bravo:




Blink1 -> Figaro (29.1.2005 10:03:27)

Evo ga...pa še na recepte ga bom dala Miška:)

FIGARO REZINA

Rezino imenujemo tudi mehka krokant rezina. Je tipična orientalska slaščica, ki je pri nas zelo priljubljena. Pripravimo jo lahko na zalogo, narežemo na kocke in pomešamo k drobnemu pecivu, ki ga ponudimo h kavi, čaju ali sladkim in polsladkim vinom.

Potrebujemo:
2 lista od napolitank, srednje velik pekač, ki smo ga obložili s pergamentnim papirjem. Na papir položimo oblatni list.

Priprava nadeva:
600 g sladkorja v kristalu
350 g masla ali margarine
350 g grobo mletih orehov ( lahko uporabimo tudi
polovico narezanih suhih fig)
5 beljakov
3 jedilne žlice ruma
1 zavitek vanilina
ščep cimeta

Sladkor v kristalu nalahno- ob stalnem mešanju-pražimo, da se popolnoma raztopi in porumeni. Razstopljenemu karamelu dodajamo koščke masla in mešamo, da se razstopijo. Primešamo še orehe (in fige), rum, cimet in vanilin. Zmes se nekoliko zgosti, vendar jo kuhamo dalje in takoj dodamo še beljake. Zmes naj vre 8-10 minut na zmernem ognju. Nekoliko odstopa od sten posode. Kuhano zmes vlijemo na pripravljen oblatni list in razmažemo v velikosti lista. Takoj prekrijemo z drugim listom in po možnosti nekoliko obtežimo. Ohladimo. Ohlajeno ploščo peciva prelijemo s stopljeno čokolado. Čokoladne prevleke: 80 g čokolade v tablici

30 g rastlinske masti
1 jedilna žlica olja


Priprava prevleke: rastlinsko mast raztalimo, dodamo olje in prelijemo po zlomljenih čokoladnih koščkih. Premešamo in prelijemo.




Stran: [1]