Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 28.1.2005 20:08:33
|
|
|
|
Jančika_
|
:ups: A to si mela? Matr, jaz sem se pa sekirala, ker mi je bilo slabo...
|
|
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 28.1.2005 20:42:48
|
|
|
|
Seven*
|
Ja Jancika. Sem bila na koncu nosecnosti prisiljena samo lezat - strogo mirovanje. Vec kot teden dni sem pa pred porodom lezala se v bolnisnici. :(( Pa posteljica je bila zastarana, tako da Jakob ni dobival vec zadostno kolicino hranil.. :((
|
|
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 28.1.2005 21:02:12
|
|
|
|
tanaja*
|
Kaj pa pomeni preeklampsija:ups:? lp, tanaja*
|
|
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 28.1.2005 23:32:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Previsok pritisk.
|
|
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 29.1.2005 7:21:48
|
|
|
|
Lunca1
|
Preeklempsija je močno zatekanje, povišan pritisk. Lahko pa slabo vpliva na otroka in mamico. Drugo ime je gestoza. LP Lunca
|
|
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 29.1.2005 10:39:38
|
|
|
|
malika
|
jaz sem ravno zadnjič spraševala mojo gin. če se lahko meni ponovi previa in je rekla da so možnosti 50:50 tako kot pri čisto vsaki bolezni v prvi, oz. prejšnji nosečnosti. Mi je pa vseeno rekla, da naj jo na vsakem pregledu spomnim :zmeden: na svojo diagnozo previe :zmeden::zmeden: .Tako da žal lahko obe pričakujeva vse ali nič.:hudicek::((
|
|
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 29.1.2005 11:33:50
|
|
|
|
frutka_
|
Seven:nosecka:&Malika:nosecka:&Jančika! Morda nasvet ni ravno dober ampak morda le v tolažbo, da si nosečnosti, tako kot otroci, niso podobni.Morda pa bodo zdravstvene težave zanemarljive in bodo nosečnosti potekale BP. :bravo: Upam, da se sicer v redu počutite. Seven ,ko boš prišla v drugo trimesečje pa veš, da te napadejo happy hormoni, ko kar žariš, ta čas bo nekako sovpadel z začetkom pomladi in po mojem boš čisto zadeta od sreče in radosti materinstva..hihihi!
|
|
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 30.1.2005 17:39:36
|
|
|
|
Rosana
|
Seven, a si spet noseča? Forum sem namreč malo zanemarila ( grda jaz ). Tudi jaz sem imela težave s preeklampsijo in bila skoraj mesec dni preden so mi v 38. tednu sprožili porod , v bolnici. V torek grem še po dva zamrznjenčka ( že v prvo sem zanosila z umetno ) in sem sklenila, daa bom že od začetka strogo omejila sol ter poskusila čimveč piti. Upam, da grem tokrat skozi brez zapletov. LP. Rosana
|
|
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 30.1.2005 21:58:48
|
|
|
|
Teni_
|
Jaz sem imela povišan pritisk 2 tedna pred porodom in me je ginekologinja zaradi tega tudi poslala ležat v porodnišnico. Pritisk je bil takrat: 160/90. LP, Mojca:rozica:
|
|
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 30.1.2005 22:29:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Kadar sem bila na pregledu pri G., sem imela pritisk zmeraj 130/80, ko pa sem si merila doma, pa obvezno nižjega: 120/60. Baje je to bilo zaradi sindroma belih halj.
|
|
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 31.1.2005 8:21:47
|
|
|
|
Seven*
|
Rosana ja, spet sem noseca. :) Jaz sem se tudi odlocila, da se poskusam minimalno zrediti do 20 tedna. Dovoljeno je celo 0 kg. Tako sem prebrala na forumu od Pusenjaka. Pritisk sem pa imela 145/90, s tem, da sem imela celo zivljenje zelo nizek pritisk.
|
|
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 31.1.2005 16:56:53
|
|
|
|
Jančika_
|
O, jaz se tudi ne bi nič zredila do 2o. tedna......! Samo ne vem, kako??? Imam še od prve nosečnosti viška:hudicek:.
|
|
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 31.1.2005 19:17:48
|
|
|
|
Rosana
|
Enako kot Seven s pritiskom in tudi jaz imam normalo daleč pod standardom. Baje je od tega vse odvisno, gleda se namreč odstopanje od normalnega pritiska. Seven, tudi jaz bi 0 kg, a kaj ko me mož že zdaj sprašuje , če sem že noseča. Se mi zdi, da se redim že ob misli na nosečnost. LP Rosana
|
|
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 31.1.2005 22:25:36
|
|
|
|
adelaida
|
kakšni pa so znaki preeklampsije razen tega da je visok pritisk. ker jaz ga imam že od začetka nosečnosti (sem v 14 tednu) zelo visokega okoli 150/100 in sem bila do sedaj samo enkrat v bolnici ker je bil 180/110 pa še to sem bila samo en dan ker je bil do večera že vredu.do sedaj mi ginekologinja ni nič predpisala nobenih zdravil ne nič. kakšne pa so nevarnosti preeklampsije. meni vedno vzamejo kri in baje visok pritisk postane nevaren če se v urinu pojavijo beljakovine - pri meni je hvala bogu do sedaj vse vredu.
|
|
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 1.2.2005 8:23:17
|
|
|
|
Seven*
|
Visok pritisk je nevaren v kombinaciji z hudim zatekanjem in beljakovinami v urinu..
|
|
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 1.2.2005 13:27:36
|
|
|
|
adelaida
|
a če je pa urin vredu in če nosečnica ne zateka potem ta visok pritisk ni nevaren za plod? ker to me ful skrbi... hvala in lp
|
|
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 1.2.2005 13:57:44
|
|
|
|
adelaida
|
aja pa še to na kakšen način pa opaziš to zatekanje? a je to res tako močno zatekanje da je očem očizno in vidno ali pa moram biti na kaj posebej pozorna? hvala in lp
|
|
|
|
Preeklampsija in druga nosecnost 1.2.2005 18:50:38
|
|
|
|
Rosana
|
Ko se ti poviša pritisk, se skrčijo žile in otrok ne dobiva dovolj hrane in kisika. Zatekanje pa opaziš, ne samo tako, da ti npr. prstani ratajo majhni, sem bila kot balon ....
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?