ZELEN IZCEDEK IZ OČI (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Joly -> ZELEN IZCEDEK IZ OČI (24.2.2008 15:16:01)

Našemu dvo-letniku se je včeraj vnelo oko in mu cedi gnoj. Smo šli k dežurnemu in nam je dal Tobrex kapljice in rekel naj izpiramo s kamilico. Sem malo poiskala po forum in sem zasledila, da ste nekateri za isti problem dobili iste kapljice. Le glede kamilice, eni priporočajo, drugi spet ne. Ker dežurni zdravnik ni bil pediater me edinoo skrbi, ker v navodilih za kapljic piše, da niso primerne za otroke do 3. leta starosti. Danes smo mu vseeno dali eno kapljico, ker je res že hudo, bomo pa jutri verjetno se šli pokazat k naši zdravnici. Tisti, ki poznate te kapljice, pri kateri starosti otrok ste jih dobili?

Lp

Lunc_a -> RE: ZELEN IZCEDEK IZ OČI (24.2.2008 15:18:30)

lahko jih daješ 2-letniku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

kai1 -> RE: ZELEN IZCEDEK IZ OČI (24.2.2008 15:32:04)

Tobrex mu lahko daš, mi smo jih dobili, ko je imel mali 6m. S kamilicami pa jaz ne bi spirala, ampak s fiziološko ( uni doze, porabi v 24h) in sterilnimi gazicami.

Perunika -> RE: ZELEN IZCEDEK IZ OČI (24.2.2008 15:35:01)

Moj sin je star pet tednov, kapljice Tobrex pa je zaradi vnetja oči dobil  ze v  porodnisnici. Nisem  imela obcutka, da mu kaj prida zalezejo. Stanje se je uredilo, ko sva zacela hodit na sprehode. 

TONČI. -> RE: ZELEN IZCEDEK IZ OČI (24.2.2008 16:34:51)

Ker dežurni zdravnik ni bil pediater me edinoo skrbi, ker v navodilih za kapljic piše, da niso primerne za otroke do 3. leta starosti.

Moj jih je dobil že pri 6m. Drugače pa, če bo jutri slabše kot je danes, ti priporočam da gresta še na pregled k P

Lara28 -> RE: ZELEN IZCEDEK IZ OČI (24.2.2008 16:54:29)

Naš jih je dobil že pri 1 mesecu, vendar nam niso pomagale. MAlce kasneje smo dobili isto mazilo in v dveh dneh je bilo ok. Za spiranje pa je boljša fiziološka, kamilice so lahko tudi alergene in še bolj dražijo.
Lp

Lunca1 -> RE: ZELEN IZCEDEK IZ OČI (24.2.2008 18:54:29)

Nam so jih predpisali 1 teden staremu otroku, eno kapljico na dan.

urskas -> RE: ZELEN IZCEDEK IZ OČI (24.2.2008 19:29:08)

prejšnji teden smo jih dobili za našo 11,5 m. staro punco.
Cva krat na dan po eno v vsako oko.

Po moje mu lahko brez skrbi daš.

Stran: [1]