Adaptirano mleko (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

maja -> Adaptirano mleko (28.1.2005 14:57:15)

A me lahko kdo informira 8)-lepo prosim: sem slišala, da se da dobit adaptirano mleko tudi na recept. Kako je s tem? Samo če imaš zdravstvene razloge (alergije) ali je dovoljšen razlog suša pri mami? Drugo vprašanje pa je glede Comformila od Milupe. Kakšne izkušnje imate z njim? Meni je okus grenak. A ga vaši tamalčki radi pijejo? Kakšni so efekti - a res normalizira blato? Hvala in lp!

TaRe* -> Adaptirano mleko (28.1.2005 15:26:00)

hoj!
glede recepta..osebno nimam pojma,so pa pred parimi dnevi nekaj debatirale(nv..koliko zapravita..neznam linka narest:ups:),da je baje odvisno od dobrosrčnosti tiststricpv ki so na občini.:(
Comformile..naši je zlo pasal.Se ji je prebava porihtala,pa tudi rada ga je imela.:bravo:

TaRe* -> Adaptirano mleko (28.1.2005 15:27:35)

sem čist zabluzila...še sama ne znam prebrat kaj sem napisala.Skratka,odvisno je od občine.:ups:

total -> Adaptirano mleko (28.1.2005 15:32:13)

Ja,Comformil je če imam prebavne težave,če ne more kakat, krči...Kar zelo pomaga,moj:duda: ga je na začetku ful rad pil,ko sem mu dodavala,potem pa ni več hotel.

Lp:rozica:

Blink1 -> Adaptirano mleko (28.1.2005 16:33:34)

Ola

Mleko na recept je odvisno od občine. Mariborska ga daje na recept do 6 meseca starosti. Pripada pa vsem, tudi brez zdravstvenih razlogov.

Za Conformil pa ti ne znam pomagat...So pa vsa ta adaptirana mleka ogabna:zmeden: Ampak ta mali jih imajo radi...druga jim ne preostane:ups: No, mi uporabljamo Hipp.

Lp
Nina

ronja5 -> Adaptirano mleko (28.1.2005 19:23:52)

Kopiram iz teme spodaj!
Lani je v MB že novembra zmanjkalo denarja. Zato so letos zelooo previdni. Meni je pediater razložil, da izdajajo recepte samo v izrednih primerih, socialno ogroženim in tam kjer je medicinska ind.. Taka so navodila od tistih zgoraj, čeprav med. ind. ni točno opredeljena. Tako se pač pediatri odločajo vsak po svoji vesti. Lani se je porabilo očitno preveč, obstaja bojazen, da nam še to ukinejo.
Ker hodim v privat ambulanto, so še bolj previdni. Recept mi je napisal, sicer pa moram prinest potrdilo od CSD.

LP! Ronja

maja -> Adaptirano mleko (28.1.2005 23:26:07)

Porkamalorka:hudicek:!(pardon!) Zakaj takih bistvenih podatkov človek ne izve prej...Če ne bi bilo tistega čveka pred kakšnim dnevom, sploh ne bi vedela, da ta možnost obstaja. Moja dvojčija sta kot termita: na vsake 2-3 dni eno škatlo Aptamila. Rajši sploh ne računam. Smo pa pred parimi dnevi bili stari 7 mes:torta:...Upam, da bo pa katera druga kaj prišparala...Hvala za info!

Blink1 -> Adaptirano mleko (29.1.2005 10:08:43)

Škoda...pa da ti ni pediater prej povedal...sploh ker imaš dvojčka...Pa ja daš za hrano fulll denarja

Stran: [1]