pikipu -> RE: kajenje (25.2.2008 16:54:43)
|
Poli, veš na žalost je kar nekaj takih, ki med nosečnostjo kadijo. Ampak bolje, da kadijo, kot pa nehajo. Nočem delat reklame za nosečnice-kadilke, samo prenehanje kajenja zaradi nosečnosti, to je od danes na jutri je za telo zelo velik stres, ki otročku v trebuhu škodi bolj kot kajenje samo. Je pa res, da imajo takšni otročki zelo, zelo slabo popotnico za življenje: lahko se rodijo prezgodaj, s prenizko porodno težo, o drugih komplikacijah ne bi zgubljala besed. Najbolje je nehati kaditi pred nosečnostjo, da se telo očisti strupov in navadi na novo stanje. Se pa strinjam s tabo o slabih temeljih - takšni starši so slab zgled, pa še otroci so neprestano pod vplivom dima, temu se težko izogneš. Sama sem 16 let kadila in kar naenkrat nehala, ker mi je začelo smrdeti, pa takrat še nisem bila noseča. In hvala bogu, da sem se tako odločila. Kako kajenje vpliva na plodnost moških, je pač tako, da je možnost, da so manj plodni, samo posledice tega so manjše, kot pri ženskah, ki so ali pa bodo noseče.
|
|
|
|