Čupka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga Bi pa tudi jaz rada menja, kaj je narobe. če otrok gleda risanke? zakaj se toliko povdarja, da naš pa, hvala bogu ne. Po mojem gre bolj zato, če otroka pustiš pred TV enostavno zato, da maš mir in da si ti ni treba razbijat glave s tem, kako bi mu pomagal zapolnit njegov prosti čas. Isto je z računalnikom. Otroci, ki veliko prečepijo pred razno raznimi monitorji enostavno izgubijo filing za ustvarjalno igro. Za veliko otrok je po moje TV tudi beg pred resničnostjo, tolažba, ... Se je zgodilo, da sem imela nečaka z nami na dopustu. V naravi. Poleg jezero, čoln, gozdovi,....ni da ni. Pa so se mulci spravili za mizo pred prikolico, žulili vsak svoj strip in tečnarili, da bi raje gledali v prikolici Star Wars na prenosniku! Enostavno se niso znali zapodit v naravo, raziskovat, se igrat, ... Saj vem, tudi meni včasih paše, ko prinorim z mulčki iz službe, šole, vrtca. Pa je dan bolj čemeren in smo vsi po malem sitni, pa je treba naredit naloge, malo pospravit, najmlajši se ti obesi okoli pasu, vsi hitijo pripovedovat en prek drugega, hkrati pa sprašujejo pa MAMI, KDAJ BO ŽE KOSIIILOOOO.....aaaaaa, ja, pa jim počim kak DVD, ali najdem kako luštno risanko na TV, da lahko sploh skuham. Ampak ko se potem zvečer skupaj vsedemo in vsi rišemo pa zraven čvekamo, beremo knjigice, ali se preprosti crkljamo, slabe vesti ni več. Vsakega malo. Čeprav te do občutka za "zdravo mero" dostikrat pripeljejo šele izkušnje in mora bit česa veliiiiko preveč, da se strezniš in rečeš - opaaaaa - tole pa ni u redu...bomo mi raje drugače...
< Sporočilo je popravil Čupka -- 26.2.2008 10:00:19 >
|