Anonimen -> RE: Danes ponoči je umrl dr. Drnovšek (27.2.2008 9:21:43)
|
Dragi moji, verjetno bo moje razmišljanje, marsikateremu dvignilo pritisk, morda se bo celo kdo strinjal z mano, ampak moje mnenje je, da to razpredanje in naslov teme "Danes ponoči je umrl dr. Drnovšek" pač ni najbolj primeren po nekaj dneh. Prvo kot prvi bi lahko nekdo od moderaterjev odprl temo, kamor bi lahko izrazili svoje misli, ne pa da je odprtih nekaj tem. Praviloma je tudi, da se takšne zadeve potem shranijo in zaprejo, ne pa da se spet odpirajo čez pol leta, ko se bo morda nekje v medijih pojavila spet neka novica o preminulem. Kot drugo pa je meni osebno, poudarjam osebno, popolnoma nesmisel nekomu (njegovi družini) izražati sožalje, če nikogar ne poznam. Zame je izrek takšne vrste nekaj najglobljega, kar moraš čutiti s srcem in dušo. Meni osebno že nekak ne gre, da nekomu izrekam "moje iskreno sožalje", če ne poznam preminulega, ampak samo nekoga od svojcev. Takrat je zame samo "sožalje". Tudi ne vem zakaj, se je odpiralo toliko "žalnih knjig", če bodo potem ostale na občinah, v službi protokola RS... Moje mnenje je, da takšne knjige sodijo v last samo k svojcem. Zame je bil dr. Drnovšek pač politik, vsaj do sedaj so nam ga tako predstavljali. Sedaj po njegovi smrti se pogosto prikazuje tudi njegova druga, bolj življenjska plat... dolgo časa pa je bil in bo le slovenski politik ter morda nekoč tudi državnik. Je pa tako, da se je rek, "po smrti samo lepo" prenesel tudi na njegove nekdanje velike nasprotnike, in bi bilo bolje,da bi bil kdaj kdo raje tiho. Morda tudi jaz. Ampak na takšen način jaz čutim njegovo preminulost. Zanj sem prižgala svečko, verjamem, da bodo nekatere njegove misli nekoč naletela na plodna tla. Bi rekla, da mi je dal "misliti" - to pa je zame največ, kar lahko človek človeku da. Vse ostalo je v mojih mislih..
|
|
|
|