jaša2
|
pa dobro, ženske no!? ko človek bere poste od nejaterih tukaj, dobi občutek, kot da smo mamce, ki otroka pustimo malo jokat, najslabše, grozljive mamce na svetu!!! pa malo se umirite, no. seveda, vsaka ima pravico do svojega mnenja in vsaka posvoje dela, zato pa še ne pomeni, da če ene delajo drugače od vas, potem one nimajo prav...res, včasih me je prav strah odprit post s to temo, kr so vedno neki posredni "očitki" not, da se človeku res zazdi "a je sem tej res taka čarovnica, al kaj???". saj pa tej nobena ne pusti otroka jokat 2 uri skupaj, no! a ko ste na stranišču na veliki potrebi, pa se vam otrok začne jokat, vstanete v sekundi s školjke, brez da bi se obrisale in oblekle in letite k otroku, da mu ja ne bo kaj falilo, če se po par minut jokal????? mislim, da ne. pa tud, mislim, da je vsaka mamica, ki se je odločla, da ga bo pustila malo jokat, probala prej že vse mogoče variante, pa ni nič pomagalo. ker ta metoda je po mojem pri vseh res tista zadnja varianta, ki jo probaš. naša je stara 9m, pa smo s tem začeli pred ca.2 mescema (pa je ne pustima jokat v nedogled, ampak greva po parih minut vedno k njej in jo potolaživa in mislim da ji s tem tud pokažema, da ni sama, da sma v bližini...). tak da mislim, da ta očitek, češ, če otroka pustiš jokat, otroku daš vedet, da starša ne bo, ko ga rabi, nikakor ne drži. mislim, ej? saj pa tej prideš. ne rabi pa za vsako p.jokat (ko ni nič narobe in mu nič ne fali) - to se mora pa tud navadit, da starši so v bližini, če bo kaj narobe al bo kaj rabil, drugač pa lahk sam mirno aja. do 7m smo jo vedno ali nosli okrog, da je zaspala, tačlali po ritki, dajali dudo v nedogled, ker jo pljunla ven, pa začela jokat, jo božali, peli...mislim, vse smo sprobali, no, pa nič ni zaleglo. preverli smo, če ji je mogoče pretoplo, premrzlo, če je lačna, žejna...bolana ni bla....kaj pa tej zaboga pol še rabi, madoniš, no?! mojo bližino? ja, sem jo držala za roko, jo božala...pa jok naprej! vsako uro smo se zbujali in bedeli tud po 2 uri in se trudli, da bi zaspala. pa je mogoč zaspala za kako uro, pa spet jovo na novo. pa ne mi govorit, no, da otrok že pri nekaj mescih ni sposoben pogruntat, kaj mora nardit, da bo mamica priletela in ga ujčkala?in seveda, dokler bo jokal, ga bo ujčkala in mu bo fajn, če bo pa zaspal, ga bo pa mamca dala dol. tej je pa že boljš buden bit in se pustit nosit okrog in žulit. točno vedo, kak to gre in nas znajo motat okrog prsta. tak da ta metoda je bla res tisti klic v sili, ko več ne veš, kaj bi še probal. nekaterepač imate bolj "pridne" otroke. če bi pa imele tako norišnico doma, kot me, ki smo se tega poslužle, pa vprašanje kaj bi naredle. otroci so si ful različni, ravno tako pa me. ni pa zato nobena kaj slabša al pa neumna, al kaj jaz vem, kaj še bi blo za razbrat med vrsticami vaših postov. kar se pa tiče strokovne literature o tem - so pa mnenja tud ful različna!!! tak kot eni ortopedi še vedno zagovarjajo ortopedske čevlje, drugi pa več ne. je pa stvar človeka, kaj bo izbral. zato, prosim, mislim, da ni treba tak ostro nastopit proti mamcam, ki delajo drugače kot ve. ker nismo zato tu, da bi pljuvale ena čez drugo in se "kregale". LP