racka28 -> RE: Čigumi (11.4.2008 12:03:51)
|
Z vsem spoštovanje do vseh, ki ste odgovarjale, ampak ste malo preveč kritične do pizamce. Konec koncev, če dobro premislite, to sploh ni neumno vprašanje (zato je popolnoma mimo, da jo primerjate s svojimi otroki). Sem že prejšnjič hotela odg., pa sem se zadržala. Kot vse stvari, ki se jih uživa v mejah normale, tudi čigimiji niso škodljivi. Je pa res, da v velikih količinah lahko povzročajo prebavne motnje. Poleg tega pa na žalost veliko kateri uporabnik ne pogleda sestavin, preden kaj vtakne v usta. Že samo aspartam je tako sporen, da si jaz ne bi delala norca iz takšnih vpr. (če seveda tega poješ v res velikih količinah). Pa nivo pogovarjanja bi tudi lahko bil drugačen - punco pač skrbi, je radovedna ... kar je vsekakor boljše kot če bi brez razmisleka vse pojedla (češ, kaj pa je lahko narobe - v današnjem svetu na žalost marskikaj). Pa brez zamere, samo mislim, da ni lepo tako obsojati ljudi. p.s: lahko malo po netu pobrskate in poiščete raziskave o uživanju teh sintetičnih snovi (aspartam, e-ji ...) in njihovih posedicah. Lp.
|
|
|
|