Bejba -> RE: Pravno zavarovanje (22.2.2008 13:25:46)
|
Napisala bom čist po kmečk, da boste razumele, ker sem tudi jaz samo tako razumela. Imaš več možnosti zakatere se lahko odločiš in sicer sva se midva odločila za pravno zavarovanje na področju prometa (in ostale stvari, ki sodijo v ta okvir) ter na področju dedovanja. To pomeni, da ti plačuješ določeno vsoto zavarovanja na mesec. Oni pa tebi nudijo pravno pomoč, če jo potrebuješ. Se pravi, če pride do kakšne tožbe s tvoje strani ali si tožen ti, ti na en primer pripada 100.000 EUR in v tem znesku ti oni zagotovijo pravno svetovanje, odvetnike, ki te zastopajo in vse kar paše zraven. Se pravi imaš 100.000 EUR na razpolago na en pravni primer. Imaš zastonj svetovanje pri odvetniku. Npr. zaradi prekrška izgubiš prometno dovoljenje. Ker kot posameznik nimaš finančnih zmožnosti se tožit in dokazovat, da pač nisi tok kriv kot oni mislijo, enostavno plačaš in zadeva je zaključena. V tem primeru greš pač do odvetnika in potem skupaj prideta do najbolj ugodne rešitve. Njemu potem pač plača ta zavarovalnica vse stroške. Ali npr. če se tožariš zaradi dedovanja, kar veste da je lahko zelo dolgotrajno in drago, te tudi zastopajo brezplačno (pač do vrednosti 100.000 EUR). Število primerov na leto ni omejeno. Torej, če imaš 5 pravnih primerov, ti na vsak primer pripada pomoč v vrednosti 100.000 EUR . Meni se zdi to resnično super, posebej ker je moj zelo veliko na cesti, pa v prihodnosti slutimo, da bomo imeli tudi probleme z dedovanjem, tako da sva se odločila za te dve variante. Imaš pa možnost za vsa pravna področja. Mislim, da je to to.
|
|
|
|