Bolniška za starejšega otroka? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

bambi -> Bolniška za starejšega otroka? (22.2.2008 10:06:10)

Ker sem v porodniški, imam doma kar obe hčeri (2,5 in 5 mesecev), pa me zanima ali lahko gre mož v bolniško za starejšo, kljub temu, da sem jaz na porodniškem dopustu? Ker smo vsi zelo prehlajeni, bi mi res pasalo, če bi bil mož par dni doma.

LP Bambi

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.2.2008 10:12:57)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

N _ B -> RE: Bolniška za starejšega otroka? (22.2.2008 12:57:37)

Pri nas je ne dobiš od pediatra.

Je bil en p že kaznovan (denarno) zaradi tega, oseba, ki je dobila neupravičeno bolniško, pa je morala vrniti denar ZZZS.

Edina varianta je, da gre k splošnemu zdravniku in prosi za bolniško zase in ne za otroka. Čeprav je tudi to goljufija.

aezzy -> RE: Bolniška za starejšega otroka? (22.2.2008 13:16:21)

zakaj pa je treba sploh razlagati kdo in kaj je doma, naj moz enostavno rece, da rabi bolnisko, ker je tamala zbolela. kdo pa pravi, da bi morala to biti mama?

N _ B -> RE: Bolniška za starejšega otroka? (22.2.2008 13:37:00)

IZVIRNO SPOROČILO: aezzy

zakaj pa je treba sploh razlagati kdo in kaj je doma, naj moz enostavno rece, da rabi bolnisko, ker je tamala zbolela. kdo pa pravi, da bi morala to biti mama?

Mama je na porodniški in v skladu s pravilnikom ZZZS v tem primeru očetu ne pripada bolniška za nego otroka. ZZZS refundira te bolniške in hitro pridejo do navzkrižnih podatkov.

tajtaja -> RE: Bolniška za starejšega otroka? (22.2.2008 13:42:15)

Jaz sem na porodniški z dvojčki, in vedno ko je starejši sin (obiskuje vrtec) bolan, je mož z njim na bolniški.
Še ni bilo nobenega problema.
Saj na porodniški nisi za starejše otroke ampak za dojenčke!

LIDJOČKA -> RE: Bolniška za starejšega otroka? (22.2.2008 13:51:50)

IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

Jaz sem na porodniški z dvojčki, in vedno ko je starejši sin (obiskuje vrtec) bolan, je mož z njim na bolniški.
Še ni bilo nobenega problema.
Saj na porodniški nisi za starejše otroke ampak za dojenčke!

Pri nas je bila enaka situacija, vendar nikoli ni mož dobil bolniške. Tako sem imela poleg dveh dojenčkov, še bolno starejšo sestrico doma. Tudi, ko je bila v bolnišnici, ni dobil bolniške, je on vzel dopust, da je bil lahko čez dan z njo, jaz sem šla pa ponoči tja, da ni bila sama. Tako, da me res zelo zanima, kako lahko pride do takih razlik.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]

N _ B -> RE: Bolniška za starejšega otroka? (22.2.2008 14:06:08)

Eden izmed odg. pediatrinje:
Žal tudi po letu dni pride iz ZZZS reklamacija takega staleža in potem je šele problem. Tako, da se ni za zanašati, da en zdravnik ne ve za drugega, ki je že dal bolniško. In če se potem izkaže, da ste vi namenoma zavedli zdravnika, boste sami povrnili vso boleznino.
Primer

Še nekaj primerov iz prakse:
Primer2
Primer3
Primer4
Primer5

bskrle -> RE: Bolniška za starejšega otroka? (22.2.2008 16:02:35)

Prakticiramo,da mo
ž vzame zase bolniško, ampak k sreči tega že nekaj časa nismo potrebovali.

Stran: [1]