Bazeni (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Čiračara -> Bazeni (28.1.2005 7:39:16)

Dobro jutro vsem mamicam in nosečkam!!
Zanima me ali res ni priporočljivo kopanje v termalnih bazenih še posebej v prvih tednih oz.mesecih:zmeden:...Meni G tega ni omenil, vendar sem to slišala že velikokrat.Kakšne so vaše izkušnje?

LP
Čiračara(8t)

Lunca1 -> Bazeni (28.1.2005 7:52:02)

Jaz sem se kopala v Čatežu in v Žusterni, pa nisem imela nobenih težav. Kopanja pa ne priporočajo pedvsem v zadnjem trimesečju, ker ne veš če ti odteče voda.

LP Lunca

Janika -> Bazeni (28.1.2005 8:22:28)

o tej temi smo pred kratkim govorile. Meni je moja G povedala da s kopanjem v bazenih povecas moznost okuzbe. Izogibati pa se je potrebno raznim toplim in vrocim kopelim kopelim. Tudi kopanje v topli vodi doma ne priporoca.

Anonimen -> Bazeni (28.1.2005 11:49:14)

Jaz sem vprasala ginekolga in je bil zacuden zakaj ne:zmeden:, res se odsvetuje proti koncu, zaradi odteka vode.
Osebno mi kopanje zelo fajn pase, kopala sem pa se na fontani.;)
p.s. :edino kar pazi, da nebo voda prevroca(mislim da ne sme bit vec kot 34 stopinj):kuza:

sabini -> Bazeni (28.1.2005 11:53:20)

Moja teta dela na tem področju v nosečnosti odsvetuje kopanje v bazenih . Morje pa naravne vode in jezera to pa lahko. Bazeni razne toplice pa ne ker je preveč okužb in prevroča voda

dvojčica -> Bazeni (28.1.2005 11:56:26)

Kaj pa bazeni z ogrevano morsko vodo (npr, v Fijesi, cca. 31 stopinj C)? Ali katera pozna?

Anonimen -> Bazeni (28.1.2005 12:03:29)

bazeni z morsko vodo so se boljsi!;)

lutkica -> Bazeni (28.1.2005 13:32:50)

Lp;)

Pred 14. dnevi sem bila v Čatežkih za en teden. Nisem se kopala, čeprav sem videla kar nekaj nosečnic, ki so veselo plavale.
Preden sem šla, sem vprašala svojo G in še G na Fontani glede termalne vode in sta mi oba kopanje v termalnih bazenih odsvetovala, češ da termalna voda ni za nosečnice. Šli smo vseeno, ker smo imeli že plačano, in so se pač drugi malo namasirali. Mi ni bilo nič žal za kopanje, ker je bila umazanija povsod.
Uporabljen kondom je ležal ves teden pri bazenu, pa glede na to da smo opozorili pristojne zato, ga nihče ni odstranil. Od klorirane vode je vse prav pekla koža, tako da sem komaj čakala, da grem domov.
Je pa za otroke zelo luštno, in drugo leto se vrnemo v troje.

Pa pa srečke :nosecka:
L in moj mali :duda:

SU -> Bazeni (29.1.2005 12:19:10)

Meni pa je rekla G, da je plavanje zelo fino za :nosecka:, ker teža nikamor ne "pritiska" (ko lebdiš v vodi). Samo ne smeš v bazene, kjer voda toplejša kot 34 stopinjC! Pa če imaš kakšne probleme (izcedke, ipd.) tudi ne priporoča. Ne vem...potem ti ostane konec koncev odločitev popolnoma na tebi. LP,Saša (29,6/7)

Talči -> Bazeni (29.1.2005 17:02:34)

Pozdravljena,
jaz sem to posebej vprašala mojega G, pa je rekel, da ne ve, zakaj ne bi. Plavanje celo priporoča. Za terme je rekel, da ni problema, le preveč vroča voda ne sme biti (npr. jacuzzi), pa v savno da ne priporoča, čeprav nekatere vseeno gredo za nekaj minut.
Sem se šla kopat v Habakuk in sem plavala, pa je bilo prav fino. Samo v ta topli bazenček nisem šla in v savno tudi ne.
Pa bomo verjetno še šli...
LP
Talči

Stran: [1]