SANDRA1977 -> RE: izvenmaternična nosečnost ali se samo še ne vidi ploda (22.2.2008 12:14:50)
|
Spoštovana gospa, Danes mineva 14 dni odkar sem bila histeroskopsko operirana zaradi izvenmaternične nosečnosti. Odstranili so mi tudi jajcevod. Moram ti povedati, da sem jaz najprej začutila močno bolečino v spodnjem delu trebuha. Bolelo me je kakšne dve uri potem je bolečina malo popustila in tako je trajalo kar tri dni. Ker je bil ravno vikend, sem se za obisk splošnega zdravnika odločila šele v ponedeljek, kateri pa mi je že po telefonu rekel naj najprej naredim test nosečnosti. Test je bil pozitiven. V takem primeru je treba iti takoj na urgenco soba 31,32. Če obstaja izvenmaternična nosečnost, lahko pride do velikih zapletov. Lahko ti poči jajcevod in kar hitro lahko izkrvaviš, lahko pa pride tudi do zastrupitve. Včasih tudi splaviš v trebuh, samo je vseeno fino da greš na urgenco zaradi kontrole beta HCG (nosečnostni hormon). Pri meni se je prav to zgodilo. Prvič niso videli ničesar in so naredili samo histeroskopijo. Menili so, da je bil splav v trebuh. Po enem tednu sem imela kontrolo krvi in je hormon še naraščal. Operieali so me še enkrat in mi odstranili jajcevod. Poleg tega pa so naredili še abrazijo (čiščenje) Plod je še tako majhen, da se ga sploh ne zazna, kaj še da bi videli kje se nahaja, vidi se šele v 10. tednu. Predlagam ti, da v kolikor nimaš bolečin v trebuhu, napetega trebuha(nabira se tekočina v trebuhu) ali da ne krvaviš, potem ti ni treba preveč skrbeti. Za vsak slučaj pa bi vseeno obiskala urgenco, ampak pojdi takoj zjutraj ob 7 uri in bodi tešča, da lahko še isti dan naredijo poseg, če je le ta potreben. Napotnice ne rabiš. Srečno
|
|
|
|