Novi zakon 5 otrok nič službe... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

india -> Novi zakon 5 otrok nič službe... (28.1.2005 10:15:16)

:((:((Nič ne bo s penzijo!! ne drži!!!:((:((:((

KIRA -> Novi zakon 5 otrok nič službe... (28.1.2005 10:18:46)

tak zakon ni fer.

kaj pa tiste mamice, ki ne morejo imeti 5 otrok, recimo da imajo samo 1 ali 2 pa je eden od teh duševno zaostal ali invalid?
s takim je glih tolko dela kot če bi jih bilo 5.

ali pa tiste ki jih imajo recimo 8?

bojo tiste dvojno penzijo dobile???????

dvojčica -> Novi zakon 5 otrok nič službe... (28.1.2005 10:37:40)

Kako je s penzijo ne vem, ampak nadomestila so pa kar visoka. Res pa je, da so tudi stroški za tako veliko družinico večji, tako da :zmeden: ...

Poznam žensko, ki ima 5 otrok in je ostala doma, saj ima nadomestilo (ali dodatke, ne vem natančno) višje kot če bi delala. Poznam tudi žensko, ki ima 7 otrok, pa je ves čas doma, kako živijo in kolikšni so dohodki ne vem, še manj kako bo s penzijo, imajo pa veliko kmetijo (pri obeh ženskah ja tako).

No, in obe imata otroke še majhne ozioma bodo še kar nekaj časa šoloobvezni, torej, kakšna je računica na koncu pa lahko pove morda MISKA01. Penzijo oziroma za penzijo pa si verjetno plačujejo dodatno (torej za delovno dobo).

kimi -> Novi zakon 5 otrok nič službe... (28.1.2005 13:16:01)

Miška meni je bratranec od fanta to reke. Mogoče še ni tega zakona bo pa začel veljati-kaj pa veš. Sugurno se ne govori brez veze. Ga bom vprašala kje je to slišal

india -> Novi zakon 5 otrok nič službe... (28.1.2005 14:18:21)

Dvojčica, čisto odvisno je od tega, kaj ženska pričakuje od življenja. Čakati, da ti bo država dala denar, da ti bo nekdo namenil sredstva za življenje kot neko miloščino, to ni za mene.
Saj na konec koncev bi šla v penzijo, če bi to bilo možno, a kljub temu bi migala še naprej, saj nisem tiste vrste ženska,ki bi se zadovoljila s sedenjem doma,kuhanjem, pospravljanjem in tistim denarjem, ki ga da država in prinese domov mož.

Računica, to pa je odvisno od plače, ki jo imaš ko si v službi. Ne vem kako visoki so max. otroški dodatki ,ne vem,kakšno višino soc. pomoči dobivajo ženske, ki so samo doma,....
Jaz zase vem, da moram med ljudi in da ne bi bila zadovoljna s tem, da bi se samo otrokom in domu razdajala.

Kira, ja, za matere,kiimajo doma invalidne otroko, obstaja denarna pomoč države oz. temu se reče gospodinjksa pomoč, ki jo preko CSD urediš in ti država plačuje plačo, res da ne visoko, ter vse prispevke, to pa zato,ker neguješ invallidnega otroka.
In če bi lahko v pokojnino šle tiste s 5 otorci,potem bi šle sigurno tudi tiste z 8.

Kimi, daj prosim,poizvedi,ja,pa mi javi, ker sem danes tudi slišala nekaj podobnega.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]