tehnološki višek (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


corina -> tehnološki višek (21.2.2008 10:39:25)

Šef mi je sporočil, da me bo, po osmih letih, dal na zavod kot tehnološki višek.
Zanima me, če mi pripada sorazmerni del regresa-zaključim konec marca, saj šef pravi, da naj bi mi pripadal le, če sem zaposlena vsaj pol leta.
Rada bi vedela, ali se odpravnina rač. z bruto ali neto zneski, menda 1/4 na leto. 
Pa še, če  bi bilo dobro, da koristim kaj letošnjega dopusta sploh, če ne bo takoj druge službe in ne vem, če mi ga lahko tudi kaj propade. 

Najlepša hvala za informacije in lep dan želim vsem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




majcci -> RE: tehnološki višek (21.2.2008 14:06:05)

Nisem 100%, če ti bom prav odgovorila (možno je, da imate kakšne pogodbe, kjer je drugače zapisano), ampak kolikor vem ti dopust in regres pripadata v deležu kolikor si zaposlen v nekem podjetju za par ali več mesecev. V tvojem primeru dobiš dopusta in regresa za 3 mesece (od januarja pa do marca). To je približno 5 dni dopusta (odvisno koliko si ga imela drugače, moj izračun je narejen za 20 dni letnega dopusta, če ga imaš več pać deliš število dni z 12 meseci in pomnožiš s 3). Regresa pa tudi dobiš tam za 3 mesece. koliko pa ne vem.
Mislim pa da moraš ves dopust izkoristii v tem podjetju in ga ne moreš prenesti. Saj ko se boš na novo zaposlila, boš tam dobila nov dopust in regres v deležu, ki ti pripada npr. če se zaposliš maja, ti bo pripadal dopust oz. število dni dopusta od maja pa do decembra.
Upam da sem ti kaj pomagal in da se nisem zmotila. Se pa pozanimaj pri kakšnem zaposlenem, ki ve kaj o tem ali pa preglej kolektivno pogodbo.




corina -> RE: tehnološki višek (21.2.2008 14:29:21)

Majcci hvala, če prav razumem, mi propade tisti del dopusta, ki bi ga morala koristit v tej firmi(5 dni), ostalih 15 dni pa lahko prenesem v drugo službo. 
Ali pa je to odvisno od delodajalca in mi lahko vse propade?
Me skrbi tudi zato, ker verjetno nove službe ne bo kar takoj in bi mi tudi del regresa prišel prav.




majcci -> RE: tehnološki višek (21.2.2008 14:36:11)

Verjetno sem malo narobe napisala, ker sem razmišljala o tem, da imaš pogodbo do marca. Potem bi ti pripadal v deležu. Tebi se pa verjetno malo zakomplicira, ampak dopust ti pripada cel verjetno, ker je za letos že določen, koliko pa ga moraš izkoristit pa ne vem. Če imaš npr. pogodbo ga moraš vsega, ti pa ga verjetno lahko preneseš.




sazi -> RE: tehnološki višek (21.2.2008 14:36:34)

itak ti je že vse napisala majcci

tudi če si zaposlena samo 1 teden ti pripada sorazmerni del dopusta in regresa

novi delodajalec pa ti bo dolžan dati sorazmerni del dopusta in regresa za del leta, ko boš zaposlena tam - nikoli ni novi delodajalec dolžan dati več, kot sorazmerni del dopusta, saj si ta dorazmerni del "prislužiš" šele z delom pri njem, lahko pa ti ga da, ampak malo verjetno

torej izračunaj, koliko je 1/4 tvojega letnega dopusta, toliko ti ga pripada za letos in ga pokoristi pred iztekom dela pri starem delodajalcu

o odpravninah žal ne vem nič

pa še to - to o sorazmernem delu dopusta in regresa je opredeljeno z zakonom o delovnih razmerjih in tudi če ima delodajalec kake svoje akte in pravilnike, ne smejo biti pogoji slabši za delavca, kot je v zakonu




Anonimen -> RE: tehnološki višek (21.2.2008 15:03:06)

Punca, ne pozabi na odpravnino.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sorazmerni del regresa je pljunek v morje.




Stran: [1]