loredana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007 Spoštovanje do stalnega partnerja, ki te prevara, lahko izgubiš samo v primeru, da so do prevare živel v iluziji, da se tebi to ne more zgoditi. Če ti je pa že vnaprej jasno, da človek ni monogamno bitje in da se lahko mimogrede zgodi, da mu bo kdaj spolno privlačen še kdo, ne samo ti, kot stalni partner, potem je pa to nemogoče. Jaz bom prej spoštovala partnerja, ki mi bo sposoben priznati, da me ima sicer rad in da ima namen ostati z mano, ampak da mi pa tega ne garantira za vsako ceno in za vedno - ker to pomeni, da posluša sebe in meni ne laže. Pa kaj ste nekatere res tako naivne, da mislite, da je nemogoče, da je vašemu partnerju všeč še kdo poleg vas? Ali pa, da je nemogoče, da bi bil vam še kdaj všeč še kdo poleg vašega partnerja? Ja, OK, saj vem, da je razlika med tem, da BI z nekom seksale in med tem, da RES z nekom seksate, ampak - boste dale roko v ogenj za to? Prav, dajte jo. Potem pa počakajte na omenjeno situacijo, ko srcu ali hormonom ne boste mogle ukazovati. Morda ne boste prevarale, boste pa trpinčile sebe. In če se bo to kaj predolgo vleklo, boste postale točno tiste ženske, o katerih tukaj na DIPO ogromno preberemo - zamorjene, depresivne, brezvoljne, zanemarjene, tečne in še kaj. In kaj boste s tem storile? Točno to, kar sebi preprečujete - takšne, kakršne boste, vas bo partner bolj težko gledal dolgo časa. In si bo poiskal ljubico, v kateri bo malo več življenja kakor pa v vas. Potem pa spet sledi post "Prevaral me je - ali naj ga vržem ven?". Ludo pa živi. Eh....eno je če meni on prej pove: glej, mogoče bo meni čez eno leto zapasala sosedova Francka, in jo bom položil, ker ljudje že po naravi nismo monogamni. Potem je na meni, da se s tem sprijaznim, ali pa se ne. In si še jaz sosedovega Ludvika privoščim če mi paše. Če si pa on privošči sosedovo Francko, meni pa flanca o tem kako da me ima rad, da sem ena in edina, da njega sosede ne zanimajo in to isto od mene pričakuje - je pa to druga zgodba. Vidiš razliko? In ko bodo imeli ljudje dost jajc, zato kako je monogamnost fikcija povedat v obraz svojemu partnerju, ne samo kot anonimni na netu, bo lažje za vse.
|