Denarna socialna pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

pokica_ -> Denarna socialna pomoč (20.2.2008 15:29:08)

Trenutno sem brezposelna in prejemam den.soc. pomoč (odobrili so mi odločbo za nadaljnih 6mes). Obeta se mi možnost za zaposlitev, sicer je delodajalec mnenja, da me da na delovni preizkus 1 mes in nato po preteku le tega, če bo uspešen šele za DČ 3 mesecev.
Mene pa zanima, kako je socialno pomočjo, glede na to, da bi del. preizkus začela šele tam od 7-10.marca, koliko socialnih mi še sploh pripada. Predvidevam, da še vsaj ena po sklenitvi te pogodbe, ker bo prva plača šele v sredini oz. proti koncu aprila in bom do tačas brez kakršnih koli prihodkov?
Ker ni pa rečeno, da me bo delodajalec zaposlil (ker določeni le izkoriščajo odprte možnosti ZRSZ-ja), da jim krijejo 60% minimalne plače, zato tudi za obdobje tega 1 mes ne bom dvignila delovno knjižico na borzi.

Kakršnekoli informacije dobrodošle!

LP

andrej77 -> RE: Denarna socialna pomoč (20.2.2008 17:04:03)

a na tvojem CSD-ju si vprašala... mislim, da boš tam dobila najboljše podatke

Nogavica -> RE: Denarna socialna pomoč (22.2.2008 23:07:19)

Ko sem se pred par leti zaposlila, so mi DSP nakazovali še tri mesece, dokler ni potekla takratna odločba.
Javila sem jim takoj, da sem dobila službo, pa je svetovalka rekla, da kar pustijo tistih nekaj mesecev, kolikor jih še ostane po odločbi.

Stran: [1]