petarda -> RE: spolna zloraba - kako prepoznati (24.2.2008 19:58:35)
|
IZVIRNO SPOROČILO: frutka Eno je da tvori stavke in drugo da otrok v 1.osebi pove kaj se mu dejansko dogaja. Da opiše pretekli dogodek. Poznam otroke, ki so imeli izredno razvit govor pri 2-eh letih ampak med njimi ne poznam niti enega, ki bi v 1.osebi govoril kaj se mu dogaja...Pa že praktično celo življenje delam z otroki. Vsekakor je stvar fajn preveriti, če nisi ziher. Ampak običajno z napačnimi vprašanji otroku sugeriraš (napačen)odgovor. Moj sine je sedaj star dve leti in tri mesece, vendar že dolgo, dolgo časa tvori cele stavke, v prvi osebi, pove kaj se je dejansko zgodilo...tudi meni se to ne zdi nič nenavadnega. Je pa fora v tem, da veliko stvari pove "po resnici".....veliko, ogromno stvari pa si izmisli. Čeprav pravijo, da tako mali otroci ne "lažejo". ...Mogoče ne ravno, da bi zavestno lagali, imajo pa bujno domišljijo. Vsaj moj. Upam, da je pri tvoji punčki tudi tako. Me je pa tisti stavek, ko je naštevala komu vse je prijela lulija malo spomnil na mojega sinčka. Je tudi že povedal, da ga babi tepe, pa dedi, pa stric ta in ta, pa teta una in una...pač...vse, ki jih je nekako lahko dal v "isti koš". Pa verjetno ne rabim razlagat, da ga vsi našteti dobesedno po rokah nosijo in da jih ima on vse neznansko rad in ne kaže nobenih simptomov strahu tepenega otroka. Glede na vse napisano v prvem postu bi jaz bila pozorna, paničarila pa nebi.
|
|
|
|