|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mnenje ali/in izkušnje
20.2.2008 11:56:01   
sončnica24
Poznam eno gospo, ki ji je mož delal na ladji, furala sta brez problema res pa je da je to kar dolga doba, čeprav res vmes pride domov. Zdaj če si zaupata pa da sta oba za to jaz ne bi komplicirala res pa je da je pet mesecev kar dolga doba. V glavnem preživet se da ker je moj ata tudi full dosti po terenu hodil pa ga po par mescev ni blo pa je spet prišo pa spet odišo ampak preživeli pa smo vsiuser posted image

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 26
20.2.2008 12:11:27   
Tanik
IZVIRNO SPOROČILO: nuala

Izkušnje:
Moj mož je zelo veliko potoval oz. delal v tujini. Kljub temu imam dva otroka ( zdaj 3 in 5 )  in sem se kar hitro navadila biti sama z njima. sama sem bila, ko sem bila noseča, ko sem rodila in 4 dni po tem, ko sem prišla iz porodnišnice. Ni bilo vedno lahko, generalno gledano pa smo lepo živeli. Ko je bil otrok samo eden sploh ni bilo nobene težave, za dva z malo razliko je treba imeti nekaj žilice za improvizacijo. Pa tudi psa imam zraven. Pravzaprav je bilo najtežje, kadar je bil mož doma. Ker sem tako padla v neko rutino, da mi je bil kar v napoto. No, pa sem se navadila tudi tega zdaj je - zdaj ga ni.
Mnenje:
So ženske, ki se takšni situaciji lahko prilagodijo. So dovolj samozavestne in prepričane vase in v partnerja. Imajo svoje delo, svoj krog prijateljev, svoje male užitke. Nimajo strahu pred samoto in odgovornostjo. Imajo nekoga, ki ga v krizni situaciji lahko poprosijo za pomoč 8 starši, varuška, prijateljica ). Nekatere enostavno niso za to oz. zagovarjajo dejstvo, da morata biti partnerja skupaj in skupaj vzgajati otroke. Vidva o vsem skupaj razmislita, se pogovorita. Morda se odločita za neko poizkusno obdobje ( 1 leto ) ter se dogovorita, kaj bosta naredila, če zadeva ne bo funkcionirala. Vsekakor se človek navadi vsega in prenese veliko več, kot si misli. Je pa treba tudi v naprej vedeti, kakšne so lahko posledice takega življenja.

nuala, ko sam ta tvoj post brala, sem dobesedno sebe vidla noter. no, nimam otrok-še.
hvala vsem ki delite mnenja in izkušnje z mano, vem da je to najina odločitev ampak zakaj pa je forum, če ne za to, da delimo mnenja in izkušnje.user posted image jaz zmeraj rada poslušam druge, odločim se pa sama, no v tem primeru s svojim dragim.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 27
20.2.2008 15:32:02   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: natka28
ampak zakaj pa je forum, če ne za to, da delimo mnenja in izkušnje.user posted image jaz zmeraj rada poslušam druge, odločim se pa sama, no v tem primeru s svojim dragim.

Moj "nasvet" v tem primeru ni bil da ne smeš pisat na forum ali poslušat drugih ( zato so forumi, seveda ), ampak da pač pretehtata vse pluse in minuse tako velike odločitve. Tudi z upoštevanjem različnih mnenj, ki se jih da tu gor prebrat.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 28
20.2.2008 15:43:03   
Detece
Izkušenj nimam, imam pa mnenje na podlagi izkušenj moje babice.

Jaz osebno nebi izbrala takšnega življenja. Partnerja se odtujita, naučita se živet vsak zase in se sčasoma ne potrebujeta več...ženska recimo, da še ima doma kaj počet z otroci, kaj pa moški v tujini počne ob prostem času??..v večini meni znanih primerov so fantje v tujini veliko pohajkovali(kaj pa češ počet sam??), pijančevali, tudi druge ženske so bile v igri.....

Ni rečeno, da je tako, ampak tega bi se jaz osebno bala...

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 29
20.2.2008 15:43:36   
Tanik
saj pravim, nasveti so zmeraj dobrodošli. sploh je pa včasih fajn prebrat, da ima mogoče kdo podobno izkušnjo in je pozitivno šlo skozi, pri tem dobiš še bolj pozitivno gledanje na vse skupaj.
saj jaz vse razumem, so minusi in plusi, ko pa pade odločitev pa jo je treba sprejet.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 30
20.2.2008 17:18:51   
* Mateja *
jaz definitivno nebi bila za to, pa gre večkrat v tujino po par dni al pa cel teden. Ampak to se preživi. Da ga pa nebi bilo tok časa pa ne. Če sta še sama pojdi z njim, to bi bila zame dobra rešitev. Če ne pa mislim, da taka zveza nebo upevala, če bosta naslednjih 5 let živala vsak na svoji strani zemlje. Če bi bilo to za obdobje pol leta al pa eno leto že, ampak 5 let jaz vem da nebi zdržala! kakšna veza je to???

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 31
20.2.2008 18:57:58   
sneguljčica
Moja mama je bila v taki situaciji. Oče je bil na ladji, ona pa doma z otroki (oba z bratom sva se rodila, ko njega ni bilo). Preživela je, njen zakon tudi, mi smo tudi preživeli, takrat smo bili majhni, kolikor pa razberem iz maminih besed, je bila takrat strašansko sama, živela je proč od sorodnikov, tako da drugega kot sosedov ni imela. Povsod nas je vlačila s sabo, ko je bila bolna, je ležala, mi pa smo se sami igrali, soseda nas je prišla le nahranit.... Življenje ni bilo lahko. Ko je oče prišel domov, sta (smo) se imeli zelo lepo, ker je bil on cele dneve prost, finančno nam res ni manjkalo, vsake toliko je pa šla (smo šli) z njim na potovanje. To je tudi največji plus vsega skupaj, saj je videla res veliko sveta.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 32
20.2.2008 19:46:42   
alička
Da se tudi tako živeti. Ogromno mojih znancev v Dalmaciji je pomorcev imajo družine, ki jih vidijo po mesec ali dva na leto. Koliko pa je to kvalitetno družinsko življenje... otroci očeta skoraj ne poznajo, vidim otroke, ki do očeta nimajo nobenega odnosa, vidim pa tudi čisto srečne družine. Toda ti ljudje "nevegavajo" celo delovno dobo pa še zaslužijo nič posebnega (če niso vsak kapitani ali prvi oficirji). 5 let bi se dalo potrpeti, če je vajin odnos trden...in se ne bi teh pet let vsako leto podaljšalo.
Jaz sem ogromno sama, ker ima dragi tako službo da je večkart odsoten, pa ga s tamalo že po treh tednih takoooo pogrešava... ampak se zdrži.

(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 33
20.2.2008 20:04:20   
Anonimen
aja tega nisem napisala, ne morem, ker imam tu službo. tako da bi bila ločena toliko časa.

Nimas sluzbe, ona ima tebe....user posted image , ce je to edina "ovira" pri tvoji odlocitvi.

Argumetni za in proti so tukaj razlicni, financni, osebni, kaksni kar tako...

Financno ni dileme. Imata obstojeci kredit? Za stanovanje? Stanovanje oddata, kredit odplacujeta iz najemnine, ali delno iz nove place, ce najemnina ne zadostuje. Kredit za avto? Prodata avto in ga poplacata. Imata kredite za druge namene? Tukaj se malo ustavim. Ce sta jemala kredite za kaj drugega (ki se meni osebno ne zdijo prevec zdravi), zivljenje na ladji ni ravno optimalna izbira....

Osebni razlogi. Kaj mozu pomeni zivljenje na ladji? Kaj pomeni tebi? Zakaj ne bi sla z njim, a mu pogodba tega ne dovoljuje? Koliko sta pripravljena na "avanture" in na drugacen zivljenjski slog? Za koliko casa?

Tezko ti damo odgovor, ker ima vsak svoje prioritete, zelje, vrednote...delo na ladji ni samo delo, je tudi dolocen zivljenjski stil, zelo specificen, za oba.

(odgovor članu Tanik)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
20.2.2008 20:11:39   
Anonimen
A se bosta locila prej?  al potem, ko bo nazaj prisel?

priporocam, da to prej uredita..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
20.2.2008 20:14:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

A se bosta locila prej?  al potem, ko bo nazaj prisel?

Mogoce ze v casu pogajanj....user posted image .

Ce se uspeta zmenit tako, da bosta oba zadovoljna, sta na pravi poti :). V bistvu je to taka fajn preizkusnja...ne glede na to, kako se odlocita.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
20.2.2008 20:30:09   
Gina
Jaz bi ga v tem primeru zapustila čist prec. To mi ne bi bil lajf. Moj ex je šel nekoč preden sva imela otroka, za eno leto v nemčijo. Nikdar mu nisem odpustila. Takrat sva se zelo odtujila. Nobene take izkušnje ne bi hotela nikdar več.

Aja, zakaj bi ga pustila:
- ker mi veliko pomeni crkljanje in v tem primeru bi ta moja prva vrednota odpadla kot knof od gat, njemu pač ne bi bila pomembna, posledično ne bi dobivala meni najpomembnejše psihične prehrane in bi ga sigurno dolgoročno nehala ljubiti - počutila bi se, da mojemu moje vrednote ne pomenijo nič - no, saj mu v resnici ne bi, zato bi mene on nehal brigat skoraj zihr bi ga nehala spoštovati
- ker mi noben denar ne pomeni toliko kot to, da se ponoči stisnem k njemu in to da se podnevi kaj zmenim, pogovorim
- ker mi to, da mi pomaga pri vzgoji in vsakdanjih opravilih odtehta ves denar, ki bi ga on lahko zaslužil

imam pa frendico, ki ima moža mornarja in čist fajn živita. Ona je rada sama, ne moti je, da mora sama skrbeti za otroke, jih voziti k zdravnikom, v bolnice sama, vseeno ji je, če spi sama v svoji postelji, ne potrebuje crkljanja, ji pa veliko pomeni, da se mož žrtvuje zanje in da jim omogoče dobro življenje. Eko, vidiš, njene vrednote so drugačne kot moje. Eden od otrok ima enake vrednote kot ona, drugi od otrok pa očeta strašno pogreša. Od drugega otroka vrednote so podobne mojim, sploh ne šteka, kako lahko fotr nenehno zapušča otroke. To se temu otroku zdi kot izdaja. Jaz to enako dojemam - pač glede na moje vrednote.

Odloči se glede na tvoje vrednote.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
20.2.2008 21:07:34   
lejca
Natka..

moj moz je 1.oficir na potniski ladji..Spoznala sva se pred 6 leti in porocila pred 2. Ko sva se spoznala je delal kot pripravnik in imel pogodbo 6 mesecev na ladji in 2 doma. Sedaj ima 2 meseca in pol na ladji in 2 meseca in pol doma. Je velika razlika mi lahko verjames. Ce nisi mocna in odlocna bo zelo hudo. Spominjam se ,da se mi je trgalo od osamljenosti. sedaj sem sprejela to dejstvo,da gre in pride. Zakaj dela na ladji,zato,ker tukaj ne bi nasel dobro placanega dela. Se to ziviva v Italiji ,ker je njegov rojstni kraj. In sem sama brez mojih starsev in zmorem vse to...zanima me pa nekaj ,ker morda ti lahko celo pomagam . Zakaj gre na tovorno ladjo? zakaj ne na potnisko? lahko sem mi oglasis na ZS in ti povem se vec..
lp Lea

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 38
23.2.2008 11:25:58   
M1987
Raje vidim, da je moj pri meni in družini kot da je v tujini. Veliko več bi mi pomenilo, ko bi bila noseča, da gre z mano na ultrazvok, da vidi user posted image  ko se rodi, da z mano zanj opremi sobico, da vidi njegove otropke vragolije, ko shodi, ko reče prvo besedo, ko gre prvi dan v šolo... to se mi zdi neprecenljivo in za otroka isto - raje bo videl da je očka več z njim časa doma, kot pa da ima vse kar hoče, le očeta ne, ko ga potrebuje. Je pa vsekakor vajina odločitev. Srečno user posted image

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 39
23.2.2008 19:00:28   
Sibil_
JAz bom povedala samo tole-imam kar nekaj mornarjev v družini, 3 mesece sem preživela na tovorni ladji (pot do j.Amerike) in vem, kako mornarji več ali manj razmišljajo.In vsi se hvalijo, da so sprobali ženske iz vseh celin, nekatere pa določene gospe prav čakajo v lukah.Tako da jaz osebno tega ne bi sprejela, razen v primeru, da bi mi bilo za njegovo zvestobo vseeno.Ker dokler na svoje oči ne vidiš scen v lukah ne verjameš, tudi jaz nisem...user posted image

Moja sestra je rekla svojemu možu naj vedno uporabi kondom (pa ji je sveto obljubljal, da ji bo zvest), ona je že vedela.user posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?