RE: "kuharski triki" (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Čupka -> RE: "kuharski triki" (7.3.2008 18:39:55)

Ni ravno kuharska zvijača, ampak meni pride zelo prav. Ker režem veliko česna in čebule, sta mi vedno smrdela palec in kazalec na levi roki. To me ful moti. Pa mi enkrat ena kolegica pove trik: smrdljive prste zmočiš z vodo in ji drgneš ob pipo (če je ta seveda kovinska) in povleče ves vonj ven. In to drži kot pribito.

Če delam mesno - zelenjavno rižoto, vedno s podebej posodi spečem meso. Dodam ga v rižoto, ko je le ta že skoraj kuhana - na vrh riža in nič ne premešam. Pustim samo na blagi temperaturi, da se riž do konca zmehča in da se okusi povežejo. Raje imamo pečeno, kot kuhano meso.

Kožo iz piščančjih bedrc vlečem tako, da jo primem s papirno brisačko, ker drugače tako nemarno drsi in uhaja med prsti.

Paniram s pomočjo dveh "kuhinjskih" pincet, ker ne maram panire okoli nohtov.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Če zmrzujete omake , golaže jedi, ki vsebujejo pasiran paradižnik, paradižnikovo mezgo, ali papriko v prahu, jesd do konca ohladite v posodi, kjer ste jo kuhali. Potem jo šele preložite v PVC posodo za zmrzovanje. Le to prej obvezno oplaknite z mrzlo vodo. Posoda tako ne bo dobila rdečkasto rjave barve[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Pa še sigurno kaj, pa mi zdej ne kane...









MID -> RE: "kuharski triki" (7.3.2008 22:38:34)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]zelo,zelo sem zadovoljna,da delite svoje trike z nami!Sem pobrala tu gor že ogromno koristnih nasvetov!
Je pa vsekakor zdaj na vrsti kakšen moj nasvet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ker je pred nami velika noč in čas pirhov,vam svetujem,da se odpravite po nakupih jajc kakšen teden prej,saj se boste le tako izognile problemom z lupljenjem jajc
Svežim jajcem se namreč zelo težko lupi lupinica.
Če boste kupile jajca en teden prej,ne bo nič narobe,saj imajo trajnost cca.1 mesec,izognile pa se boste nevšečnostim pri lupljenju le teh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Hope2 -> RE: "kuharski triki" (8.3.2008 5:23:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Čupka

Ni ravno kuharska zvijača, ampak meni pride zelo prav. Ker režem veliko česna in čebule, sta mi vedno smrdela palec in kazalec na levi roki. To me ful moti. Pa mi enkrat ena kolegica pove trik: smrdljive prste zmočiš z vodo in ji drgneš ob pipo (če je ta seveda kovinska) in povleče ves vonj ven. In to drži kot pribito.



Sem ravno zadnjič gledala eno kuharsko oddajo, ko so rekli, da lahko podrgneš tudi po kvalitetnem nožu pod curkom vode. Po možnosti ne  tam ko je rezilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]






Čupka -> RE: "kuharski triki" (8.3.2008 9:13:11)


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Čupka

Ni ravno kuharska zvijača, ampak meni pride zelo prav. Ker režem veliko česna in čebule, sta mi vedno smrdela palec in kazalec na levi roki. To me ful moti. Pa mi enkrat ena kolegica pove trik: smrdljive prste zmočiš z vodo in ji drgneš ob pipo (če je ta seveda kovinska) in povleče ves vonj ven. In to drži kot pribito.



Sem ravno zadnjič gledala eno kuharsko oddajo, ko so rekli, da lahko podrgneš tudi po kvalitetnem nožu pod curkom vode. Po možnosti ne  tam ko je rezilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]





[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]Dobra ideja, podrgni tam,kjer je rezilo, pa ti ne bodo prsti nikoli več smrdeli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Saskia02 -> RE: "kuharski triki" (8.3.2008 12:14:14)

IZVIRNO SPOROČILO: gojska

strech foliji.


kakšna je to folija?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]


prozorna elastična folija za gospodinjstvo; jaz kupim zmrznjene štruklje, jih omočim in dobro (ampak na rahlo, da se ne zategne) zavijem v folijo. tudi če pride potem malo vode zraven ni škode. kupujem take majhne štruklje in zavijem po enega ali dva skupaj - odvisno od jedcev, kuham tako dolgo kot piše na ovitku. nasvet sem našla na enem kulinaričnem forumu in sem bila zelo skeptična. tako, da probaj in se sama prepričaj.




Volga -> RE: "kuharski triki" (2.5.2008 8:05:10)

Zakaj ne bi dali te teme na vrh? Tam, da bi bila za zmeraj na tem forumu, pa se potem lahko dodaja, kaddar kdo želi?




Jo@n -> RE: "kuharski triki" (6.5.2008 11:45:03)

Govedino pred pečenjem mariniraj in dodaj marinadi nekaj radenske. Odkar tako delam, imamo vedno mehke goveje zrezke!!!




Volga -> RE: "kuharski triki" (6.5.2008 11:51:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n

Govedino pred pečenjem mariniraj in dodaj marinadi nekaj radenske. Odkar tako delam, imamo vedno mehke goveje zrezke!!!


marinado narediš pa kako?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.5.2008 13:27:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Felicita -> RE: "kuharski triki" (6.5.2008 18:46:35)

mogoče ni trik, ampak jaz kuham makarone: cca 3 dcl vode dam na štedilnik, jo posolim in pustim odkrito da počasi zavre. preostanek vode zavrem v grelcu za vodo in jo potem dolijem v posodo in takoj vsujem makarone noter. precej hitreje kot če bi čakala da vsa voda zavre.
še to - če nočete da jokate ob rezanju čebule, jo pokapljajte z limono (če je treba tudi večkrat). deluje, limone se pa potem v jedi sploh ne čuti.




kjava -> RE: "kuharski triki" (6.5.2008 22:06:02)


IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

mogoče ni trik, ampak jaz kuham makarone: cca 3 dcl vode dam na štedilnik, jo posolim in pustim odkrito da počasi zavre. preostanek vode zavrem v grelcu za vodo in jo potem dolijem v posodo in takoj vsujem makarone noter. precej hitreje kot če bi čakala da vsa voda zavre.
še to - če nočete da jokate ob rezanju čebule, jo pokapljajte z limono (če je treba tudi večkrat). deluje, limone se pa potem v jedi sploh ne čuti.



Tega ne štekam. Voda ja prej zavre, če je ne posoliš in če je lonec pokrit.




Felicita -> RE: "kuharski triki" (7.5.2008 8:37:56)

za tako majhno količino je se ne pozna da je posoljena in odkrita in ponavadi zavre ob istem času kot tista, ki jo grejem v grelniku za vodo (cca 1,5 min).




chezAnA -> RE: "kuharski triki" (7.5.2008 13:11:18)

Paniranje zrezkov je mogoče tudi z majhno količino olja:
  • Zrezke pomažeš z oljem (ampak res po vsej površini)- lahko  s čopičem ali pa olje našpricaš- in daš v pekač na peki papir in v pečico. med pečenjem obrneš zrezke okrog in je.
  • Znanka pa zrezke normalno peče v olju, ko pa jih vzame ven, jih takoj opere pod curkom vode. tako gre olje stran. Bila sem skeptična, vendar njeni zrezki niso ne razmočeni, ne mastni. Sama pa tega še nisem poskusila,





Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]