Čupka -> RE: "kuharski triki" (7.3.2008 18:39:55)
|
Ni ravno kuharska zvijača, ampak meni pride zelo prav. Ker režem veliko česna in čebule, sta mi vedno smrdela palec in kazalec na levi roki. To me ful moti. Pa mi enkrat ena kolegica pove trik: smrdljive prste zmočiš z vodo in ji drgneš ob pipo (če je ta seveda kovinska) in povleče ves vonj ven. In to drži kot pribito. Če delam mesno - zelenjavno rižoto, vedno s podebej posodi spečem meso. Dodam ga v rižoto, ko je le ta že skoraj kuhana - na vrh riža in nič ne premešam. Pustim samo na blagi temperaturi, da se riž do konca zmehča in da se okusi povežejo. Raje imamo pečeno, kot kuhano meso. Kožo iz piščančjih bedrc vlečem tako, da jo primem s papirno brisačko, ker drugače tako nemarno drsi in uhaja med prsti. Paniram s pomočjo dveh "kuhinjskih" pincet, ker ne maram panire okoli nohtov.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Če zmrzujete omake , golaže jedi, ki vsebujejo pasiran paradižnik, paradižnikovo mezgo, ali papriko v prahu, jesd do konca ohladite v posodi, kjer ste jo kuhali. Potem jo šele preložite v PVC posodo za zmrzovanje. Le to prej obvezno oplaknite z mrzlo vodo. Posoda tako ne bo dobila rdečkasto rjave barve[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Pa še sigurno kaj, pa mi zdej ne kane...
|
|
|
|