smetana, skuta... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Babsy -> smetana, skuta... (27.1.2005 17:24:15)

Živjo!

Prebiram, da ni dobro hitro začeti s kravjim mlekom, vendar pa sem v nekaj receptih zasledila dodajanje skute in smetane (verjetno kisle smetane). Kako je torej s tem? So drugi mlečni izdelki dovoljeni tudi za male - 5 mesecev ali je odvisno od količine (recimo, da dodaš 1 žličko smetane med bučko)?

Kdaj se jim lahko da jesti jogurt? In katerega?

Hvala in lp
Babsy
:metulj:

puri -> smetana, skuta... (27.1.2005 18:00:33)

Jaz sem začela uporabljati kislo smetano pri 6-ih mesecih, ko smo začeli z gosto hrano -žličko kisle smetane dodam h kakšni jedi(špinača, bučke,stročji fižol,...pire krompir,...)

Jogurte sem mu pa počasi začela dajat pri 5,5 mesecev, samo ne še čist cel lonček.....začela sem pa z navadnim, nato pa tudi sadnim!
Skuto sem pa tut dala prvič pri 6-ih mesecih!

lp

Mimi* -> smetana, skuta... (27.1.2005 19:32:54)

Zelo podobno,kot puri,le da smo še danes(9mes.) na navadnih jogurtih(oz. domačih).Sadje pa kar sama dodajam,enkrat jabolko enkrat hruško,suho sadje...

frutka_ -> smetana, skuta... (27.1.2005 20:14:23)

Podobno kot puri, sicer pa še mu dajem za jest tudi Obstgarten in Fruchtzwerge pa navadni polnomastni jogurt s svežim sadjem (npr. z dinjo).
Začela sem dodajati po 6. mesecu.

Opozorila bi te samo na to, da katerikoli mlečni izdelek boš uporabila, da uporabi polnomastnega in ne iz posnetega mleka. Torej 3,2 in ne light izdelke.
Zelo okusna je pasirana skuta!

BARBARA R. -> smetana, skuta... (28.1.2005 8:08:02)

Jaz se izogibam izdelkom iz kravjega mleka.Sem po nasvetu patronažne,nekajkrat dodala v špinačo žličko kisle smetane.

:muca:

Stran: [1]