|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Trma
19.2.2008 9:46:40   
Ronči
Naša 7 mesečnica se je začela od jeze zvijat nazaj. Zvije se, če jo hočem posest v voziček, če jo hočem posest na kavč...samo po rokah bi se nosila. Do katere mere ji lahko pustim to "trmo" in kako ukrepat, če se bo to ponavljalo znova in znova. Sicer se pa ob zvijanju še prekleto dere in cvili od jeze. Se je vam dogajalo kaj podobnega?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Trma
19.2.2008 9:56:07   
gapimasa
Imamo iste težave z devetmesečko! Pri starejšem tega nismo nikoli poznali, sedaj pa...! Pa kaj hočeš naredit, saj takemu malemu ne moreš dopovedet.

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.2.2008 9:58:46   
Ronči
Zato me tudi zanima...dopovedat ji pač ne morem ker je premlada, kaj lahko sploh naredim. Jo pustim, da trmari, jo na silo posedem? Kak predlog?

(odgovor članu gapimasa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.2.2008 10:35:53   
anju
dvigneš, da potolažiš najhušo zategnjenost, poveš da ni nič hudega in vztrajno položiš nazaj. recimo primeš tako da jo ze v naročju posedeš - z eno roko objemaš hrbet z drugo držiš pod nogami in jo v tem položaju posedeš v voziček. tako se ne more upogniti nazaj. vem da se pa potem, ko že sedi... pa jo popraviš. nekako moraš pokazat da vztrajaš, tolko že vem da raumejouser posted image
pa ne sprašuj me o moji uspešnoti... vsakič znova pač se malo pokregavauser posted image

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.2.2008 13:12:59   
tikatoka
Pred parimi dnevi smo imeli podoben napad trme, sicer pri enoletniku. Pri večernem hranjenju se je kar naenkrat začel dreti se zvijati in ni poslušal nič s čimer sem ga poskušala zamotiti. Jaz pač prakticiram tako, da ga ne tolažim (pri trmi), ampak ga poskušam zamotiti ( kje so listki, kje je avto...). Ker me ni hotel poslušati sem ga dala iz stola ven ga postavila na tla in ga pustila, z možem sva odšla v prostor kjer se ponavadi mali igra in sva se igrala z njegovimi igračami, ko se je pomiril je sam prišel za nama in se kot da ni bilo nič igral naprej z nama. Po tem sva normalno pojedla večerjo se kopala... vse skupaj je trajalo 15-20 minut.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.2.2008 13:20:47   
Bombažek
No, pri nas se je tudi začelo pri 7 mes. Menda so v taki razvojni fazi. Ga je ravno v tem času imela v rokah zdravnica, pa ji je bilo čudno. Nas je napotila v razvojno amb., so dali napotnico za EEG, ker smo menda sedaj starši hudo ZASKRBLJENI.  Pa sploh ni res, verjamem, da je bila trma. Saj se pri 7 mes. ni hotel več nosit leže na rokah, kakor ga je dr. držala. Tudi v lupinico ga je včasih težko dati, pa v stolček za hranjenje,.. Jaz malo počakam, da krč mine, potem ga dam v stol ali lupinico, če se pa trma kar tako, ga malo zamotim, pa se mu nasmehnem, dam dudo,... No, v petek imava EEG. Sem skoraj prepričana, da bo vse ok.

(odgovor članu tikatoka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.2.2008 18:45:03   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: anju

dvigneš, da potolažiš najhušo zategnjenost, poveš da ni nič hudega in vztrajno položiš nazaj. recimo primeš tako da jo ze v naročju posedeš - z eno roko objemaš hrbet z drugo držiš pod nogami in jo v tem položaju posedeš v voziček. tako se ne more upogniti nazaj. vem da se pa potem, ko že sedi... pa jo popraviš. nekako moraš pokazat da vztrajaš, tolko že vem da raumejouser posted image
pa ne sprašuj me o moji uspešnoti... vsakič znova pač se malo pokregavauser posted image

Se strinjam. Pri nas se je tudi začelo nekje okoli 9m, ko se je že postavljala na noge in ni več hotla sedet v vozičku.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.2.2008 8:40:15   
pajac
se strinjam z anju!
Res je, da otroku pri takšni starosti ne moreš stvari kar lepo dopovedat, vsaj na način ki smo ga pri odraslih vajeni. Zdi se mi pa, da otrok mora vedet kdo je "šef", ker sicer dela pač vse po svoje in če se to kar naprej ponavlja, kako naj pričakujemo, da bo nas enega dne zlepa začel poslušati ?!?

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.2.2008 9:11:35   
mateja rečnik
Tud naš 11m se zvije nazaj, ko kaj želi pa tega ne dobi. Recimo, ko noče v voziček ipd. Se tako zvije nazaj, da ga dejansko res zelo težko posedeš. Jaz zato voziček kar zravnam in malega položim v voziček. Nato hrbtišče vozička ponovno dvignem v sedeči položaj.

Ali pa doma, ko ga želim odložiti, se zvije in ga nikakor ne morem posest. Zato ga položem kar na njegovo podlago na tla. Najprej se kakšno minutko "buni", vendar se hitro obrne na trebuh in odplazi do igrač.

Po mojem to ni nič nenavadnega in bomo tekom odraščanja naših malčkov priča še veliko podobnim izbruhom...

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?