PIAF
|
Moj sinko bo kmalu star 5 mesecev in se tudi jaz ubadam s tem vprašanjem, kdaj ga naj začnem privajat, da sam zaspi, a nikoli ni tistega pravega trenutka. Ne znam vztrajati, Če pa je že kak dan tako, pa pride mož in pravi, da ga naj dvignem, ker ne more poslušati, kako jokca. Ampak takrat pa jaz ne popustim in mi je že parkrat ratalo. Edino napaka je, ker ne vztrajam vsak dan! Sprašujem se tudi, ali moram podnevi enako uspavat kot ponoči in ali naj začnem s tem uspavanjem najprej podnevi, ko cel blok ne spi in ni take frke, če joka. Predvčerajšnjim npr. mi je zvečer uspelo, da je potem sam zaspal. Ampak tako: najprej sem ga previla, z atijem sva se še igrala z njim v postelji eno uro, da sva ga orng utrudila. Potem je začel sitnarit, ker je postal zasapan. Sem ga vzela v naročje, kot vedno malo nosila, da se je umiril in so mu oči začele kinkat. Potem sem ga položila v posteljico in je seveda jokal. Dam dudo, vrže ven itd...ponavljamo to in še dodam pleničko in eno plišasto igračko, ki sem mu jo v bistvu jaz izbrala za ninico, ker njemu so vse všeč. Potem je jokal, pa bil par sek. tiho, pa spet jokal itd. dokler ni zaspal. Seveda z dudo v ustih, ki sem jo morala namazati z Daktarinom(ima soor), drugače ni dobra! Pa zraven sem mu z mirnim glasom nonštop pela la, la, la in držal me je za roko. Pol urce je trajalo, pa je zaspal. Pa nič dalje ni spal, kot sicer. Namreč zbuja se mi vsako uro skoraj ponoči in seveda sam nazaj ne zaspi. Ali ga dojim ali ga nosim, druge ni. Ponoči pa mi je malo kriza, da bi ga pustila jokati, saj je vse tako tiho...Vem, da je napaka in bi morala vztrajati, ampak enostavno ne gre. Samo ko imam takšen dan. Čez dan enako, le da ima prižgan radio ali kakšne uspavanke. Mene že tudi roke bolijo, saj ima že čez 7kg, kaj šele bo, ko bo težji. Joj, me je kar groza, če se spomnim, da bodo problemi z njim do 5. leta... Sem tudi Pentleyevo prebrala, pa brez joka ni nobene variante!!! Ali jok, ali pa nošenje po rokah, to sta edini varianti. Mislim, da je pri vama tudi tako. Se bova pač morali odločit, kajne? Joj, kako sem se razpisala, sorry! Piaf
|