talno gretje, rože, suh zrak (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

Hope2 -> talno gretje, rože, suh zrak (18.2.2008 12:11:29)

Ob prebiranju teme o talnem gretju, smo začeli tudi mi razmišljati o talnem gretju pod parketom. Vendar po tleh v stanovanju imamo radi rože (od velikih do malih, cvetočih, zelenih), zato me zanima kako je z rožicami, če imaš talno gretje. Saj veliko rož ne mara lege pri radiatorjih zaradi vročine in suhega zraka, kaj pa pri talnem gretju?

Pa še eno vprašanje kaj bolj izsuši zrak, radiator ali talno gretje ali sploh ni razlike?

3jesončki -> RE: talno gretje, rože, suh zrak (18.2.2008 20:02:24)

kar se tiče rožic, je fino, če jih imaš na majhnem - nizkem lesenem podstavku, ker se hitreje izsušijo. zrak pa pri talnem gretju ni suh, saj ne "piha vročega zraka".

Hope2 -> RE: talno gretje, rože, suh zrak (19.2.2008 9:21:36)

Hitreje se izsuši zemlja ali se rože posušijo, ratajo rjave zaradi toplote? 

krtekxx -> RE: talno gretje, rože, suh zrak (20.2.2008 7:04:21)

Zdravo! Mi imamo talno gretje pod parketom po celi bajti (nobenega radiatorja), še nikoli nismo imeli v hiši vlage nižje od 45%, ne uporabljamo vlažilnika, ker se nam ne zdi potrebno. Rože uspevajo fantastično, imamo jih tudi po tleh - na parketu, nekaj pa dvignjenih od tal. Zalivam jih max. 2x na teden, prej 1x bi rekla. V ceveh v tleh imamo T 25 st.C, v zraku pa okoli 20,5-21 st.C. Je pa res, da imamo leseno hišo (ne brunarico, bolj podobno montažni) s Trendisol izolacijo, ki naj bi ustvarila prijaznejšo mikroklimo.

Hope2 -> RE: talno gretje, rože, suh zrak (20.2.2008 10:01:59)

Hvala krtekxx 

Stran: [1]