|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj je s temi ljudmi?!
17.2.2008 18:52:33   
Nikita***
Mogoče je bilo okrog tega že veliko razprav, pa vendar mi ne gre in ne gre v glavo. Kaj je z ljudmi, da ODDAJAJO dve, tri, pet let stare pse?! Kot glavni razlog navajajo pomanjkanje časa. Zakaj o tem ne razmislijo, preden si ubogo žival umislijo?! Poleg tega pa tudi ne razumem, kako se lahko ljudje odločijo za oddajo nekoga, ki je bil toliko časa z njimi. Sama si tega res ne morem predstavljati.  Od kje pomanjkanja časa za tiste, katerih pes je do takrat družinski član?!
Razumem ostarele ljudi, ki se ne morejo več gibati in skrbeti za ljubljenčka. Ne razumem pa mladih, aktivnih, ki pse oddajajo zaradi lastne nepremišljenosti.

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj je s temi ljudmi?!
17.2.2008 18:59:11   
lelaval
Ker spoznajo, da se z  otroci, ko odraščajo, vedno manj ukvarjajo, z živaljo pa se morajo vseskozi - egoisti.
Zame je žival isto član družine, zato tega ne bi naredila.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.2.2008 19:00:07   
lyra*
se popolnoma strinjam z tabo  Nikita***
že ko psa kupiš dobiš veliko odgovornost za katero si bil takrat pripravljen skrbet in mislim da je grozno to za žival! naveže se na eno družino,katero ima rada kakršna koli že je in potem jo kar oddajo nekomu drugemu kot da je ne marajo! pa nisem rekla da je nimajo radi. vendar bi lahko o tem razmišljali že preden so se sploh odločili za žival

Neposredna povezava do sporočila: 3
17.2.2008 19:05:14   
Nikita***
Saj to me jezi, da prej ne razmislijo, kakšno odgovornost prinaša pes. Zame so kužki enakopravni družinski člani, ki potrebujejo ogromno časa. Če ljudje nimajo časa, naj raje opravijo dobro delo in takrat, ko imajo čas, odidejo v zavetišče in naj sprehajajo tamkajšnje kužke.

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.2.2008 19:05:50   
Nea_teja_
No že zadnjič je bila odprta ena podobna tema .
Ko je ena rekla da oddaja psico zato ker se bo preselila in jo žal nemore imeti .In jo je kar dosti tudi obsodilo češ kako lahko po tolikih letih odda psičko.Še vedno sem mnenja ,da je bolje da jih oddajo kot pa da so kje zavrženi ali pa da ne skrbijo za njih.Primer je naša Lola ko smo jo dobili vso shirano in sedaj upamo ,da se  bo popravila in da bo spet vesela psička.

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.2.2008 19:10:11   
Nikita***
IZVIRNO SPOROČILO: Nea_teja_

Ko je ena rekla da oddaja psico zato ker se bo preselila in jo žal nemore imeti .

Mi lahko prosim kdo obrazloži, zakaj je selitev razlog, da družina ali posameznik kužka ne more obdržati?

EX JERY

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.2.2008 19:19:24   
2 Sraki
Fino je, da so tako iskreni, da priznajo napako in jo skušajo popraviti. Bolje tako, kot pa da ubogi  kuža trpi zaradi preponosnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 7
17.2.2008 21:03:39   
Anonimen
Tudi sama tega ne razumem. Naš pes je del naše družine. Kot otrok, čeprav vem, da nekateri te primerjave ne marate. Ampak je res. Za nič na svetu ne bi imela srca, da ga dam nekomu drugemu Če smo ga "nabavili", potem bomo zanj skrbeli do konca. Tega, koliko časa nam bo to vzelo, smo se morali zavedati že pred njim. Pa se žal tega eni ne. Če zanj ne skrbijo s srcem, je bolje, da ga oddaju nekomu, ki ga bo imel rad. Ker si naši kosmainci zaslužijo le ljubezen!

Neposredna povezava do sporočila: 8
17.2.2008 21:24:38   
Nea_teja_
IZVIRNO SPOROČILO: Nikita***

IZVIRNO SPOROČILO: Nea_teja_

Ko je ena rekla da oddaja psico zato ker se bo preselila in jo žal nemore imeti .

Mi lahko prosim kdo obrazloži, zakaj je selitev razlog, da družina ali posameznik kužka ne more obdržati?

Hm ja nevem a se je selila v tujino oz nekam kjer psi niso bili dovoljeni vem da jo je imela kr dolg časa in bila zelo navezana nanjo.Jest pa razumem ljudi ,ki zaradi določenih težav (starost ali mogoče selitev)psa nemorejo obdržati da ga oddajo vseeno bolje kot da se muči pes ali pa da jo mogoče kje spustijo in potem kje tava,kot jih že dosti.

Neposredna povezava do sporočila: 9
17.2.2008 21:38:05   
Olivija
Na žalost je moja teta tudi oddala na tak način simpatičnega zlatega prenašalca. Ko se spomnim, kakšno življenje je imel pri njih, je bilo res bolje, da so ga dali stran in zdaj srčno upam, da jih je za vse večne čase izučilo.

Razumem pa ne, ker se strinjam, da je pes in ravno tako maček družinski član in še zdaj pogrešam našo trojico (2 psa in enega mačka). user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10
17.2.2008 21:46:22   
bskrle
To da je pes enakovreden družinski član - je zame nekaj čudnega. Pes je pes.
To pa ne pomeni, da smo do živali malomarni.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.2.2008 21:50:59   
Anonimen
Jaz je ne bi mogla oddat. In si ne predstavljam vec zivljenja brez psa. Saj sem prej tudi hodila k babici, pa je ona imela vedno pse, pa sosedovo psicko sem pazila in jo vozila ven, pa k prijateljem na ulici sem hodila in se vsak dan eno uro igrala s psom ... sam to ni isto.

Meni ni nic cudno, da je pes enakopraven druzinski clan. In tudi nic cudno mi ni, da pes spi z mano pod kovtrom. In ne samo to, pes spi med mami in ocijem, na sredini user posted image Pa se je oci dolga leta branil psa, pa je bil ful proti, zdaj sta pa z Luno taboljs prjatla. Najprej sem ta glavna jaz, potem pa on. No, spi pa pri njima, packa.

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
17.2.2008 21:53:07   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

To da je pes enakovreden družinski član - je zame nekaj čudnega. Pes je pes.
To pa ne pomeni, da smo do živali malomarni.

Jaz to tako vidim, naš je imel svoj fotelj v dnevni sobi, pa ponavadi je spal pri meni ali moji sestri v postelji in povsod kamorkoli smo šli, je šel z nami oz. ko sta bila dva, sta šla z nami. Tudi vse operacije in druge bolezni smo dali zdraviti- zato ga smatram kot družinskega člana in on nas je sprejel kot svoj krdel, kjer je bil naš Ati glavni. user posted image

Malomarni user posted image , to se pravi naj bi jim nudili samo tisto osnovno kar rabijo za preživetje?

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.2.2008 21:54:53   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

user posted image Pa se je oci dolga leta branil psa, pa je bil ful proti, zdaj sta pa z Luno taboljs prjatla. Najprej sem ta glavna jaz, potem pa on. No, spi pa pri njima, packa.

Pri nas je bilo čisto enako. Oba psa sta bila ravno na mojega očeta najbolj navezana, on je bil pa prej velik neljublitelj psov - zdaj se pa v čisto vsakega vtakne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.2.2008 22:00:46   
Anonimen
Nekateri jih oddajo zaradi tega ker se jim v življenju res kaj takega zgodi da za žival ne morejo več skrbeti. Nekateri pa pač zato ker se jim je enkrat fejst zdelo met žival, pol je pa jo blo treba vzgajat, hranit, vsak dan ven vozit, po možnosti kkšno operacijo plačat, je žival draga ratala, pa prezahtevna....pa se jo rešijo. Niso vedno isti razlogi. Nekateri pač res nimajo več pogojev da bi žival imeli. Vidiš pa itak hitro po oglasu kakšne sorte lastniki so. Običajno tisti ki res ne morjo več skrbeti za žival iščejo dobre lastnike, jim ni vseeno kam žival gre. Tisti ki bi se pa živali radi samo rešili jim je pa itak vseeno kam gre.
Sama svojih mačkonov nebi mogla oddat, si ne predstavljam no. Nikoli pa ne vemo kaj nas čaka.
Vsaka žival si pa zasluži ljubečega in odgovornega lastnika. Sam na žalost pač svet ne deluje tako.

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?