blak
|
Mama: 55, invalidsko upokojena zaradi kronične bolezni. dopoldan čuva mojega malčka...kar aktivno , hodi že tretje leto na tečaj nemščine na univerzo za tretje življ. obdobje, sprehajalen tip-torej ne pohodnik-kar pomeni, da avto parkira v predmestju oz. dolini (ker v klanec za nazaj ne more) in se do mesta sprehodi. Pred leti hodila na telovadbo 2x na teden, sedaj nima več časa. Rada bere, kuha, peče peciva...in zadnje čase jih tudi rada precej poje. Joj, da me sliši Oče: 60, pred kratkim upokojen, a fuša, ker je njegovo delo za njegovo dušo zlato. Pa tudi za njegovo telo-pravi, da, ko ne dela, ga bolijo vse kosti. Obožuje ljudi, z vsakim bo našel fajn temo za pogovor. Celo poletje preživita na vikendu na morju. Tam imata tudi ogromen vrt, oljke, lubenice. Takrat se jima dan začne ob 6ih in konča okrog polnoči. Nevem, kako zdržita. Ok, malo jima pomaga pokosilna siesta. En teden poleti gresta na morje se sprostit: kamp ali app. Za novo leto kakih 5 dni v toplice, pozimi ali jeseni še enkrat. Veliko energije črpata od svojih treh vnučkov. In, ja rada se imata, čeprav on smrči, da mora mama sredi noči pakirat na kavč, in ona mu nonstop teži, ker kadi. Včasih sta kot pes in mačka, včasih pa kot dve polovički, ki tvorita perfektno celoto. Joj, pozno je že, mi je cukr zrastu
|