priprava mlečnih jedi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Adelina -> priprava mlečnih jedi (26.1.2005 22:41:47)

Mene pa zanima ali se moje ali adaptirano mleko lahko kuha oz. vre. V mamini paparici namreč piše, da za pripravo npr. mlečnega riža (ne kašice) uporabljamo mleko, ki ga dojenček tudi sicer pije. Men se zdi to mal čudn, zato me zanima če katera to prakticira?

mnjam -> priprava mlečnih jedi (26.1.2005 22:46:59)

Dojeno mleko se ne prekuhava. Da se samo s flaško v toplo vodo.
Jaz sem to prakticirala takrat, ko sem mu začela dodajati gosto hrano (da je dobil moje mleko in rižolino), pa takrat, ko sem začela postopoma spuščati obrok dojenja (ker sem imela čist polne zize, pa sem mogla mleko izčrpat, pa mi ga je bilo škoda stran vreč, pa sem ga zmešala s čokolinom.

BARBARA R. -> priprava mlečnih jedi (27.1.2005 7:16:27)

Ja,to res povsod piše in tudi meni ni čisto jasno.Ostala "navodila" se močno tepejo s tem napotkom.Dojeno mleko smo pri nas samo pogrevali v mikrovalovni (po nasvetu babice),pri pripravi adaptiranega pa vedno uporabljam vstekleničeno vodo,ki jo tudi samo segrejem.Zaradi teh rashajan se jaz še nisem lotila kuhanja mlečnega riža in gresa.Sem pa že skuhala polento na vodi in jo zalila z adaptiranim mlekom.Močno premešala in stvar je vizualno dobro ispadla.Sigurno pa ne tako okusno,kot če bi bilo kuhano v mleku.V zadnjem času premišljujem,da bi poskusila s sojinim mlekom.Hranilna vrednost je primerna za naše male sončke.

:muca:

Stran: [1]